8.3.12

ΚΡΗΤΗ: Δέκα σακούλες με στοιχεία για τις αναρίθμητες αναρρωτικές στα χέρια των Ελεγκτών...



"Τρύπα" μισού εκατομμυρίου ευρώ από την κομπίνα με τις αναρρωτικές - Άμεσα σε διαθεσιμότητα οι γιατροί που "έγραφαν" ...αβέρτα άδειες - λέει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο.
Άμεσα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο γιατροί που... εμπλέκονται με τις απίστευτες ημέρες αναρρωτικών αδειών που "γράφονταν" κυρίως σε αλλοδαπούς εργαζόμενους με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντική ζημία το ΙΚΑ. Όπως είπε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρης, από το Ηράκλειο "ο φάκελος παραπέμπεται άμεσα στον εισαγγελέα προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να διεκδικήσει τα χρήματα που παρανόμως εισπράχθηκαν".

Ήδη, μάλιστα, κλιμάκιο του Οργανισμού βρίσκεται, από χθες, στο Ηράκλειο και διενεργεί έλεγχο με βάση τα προίσματα που ήδη υπάρχουν. Όσοι διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν στο "πάρτυ" των αναρρωτικών αδειών θα τεθούν αμέσω σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα διαταχθεί και η διενέργεια ΕΔΕ. Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στο στόχαστρο των ελέγχων των τριών Επιθεωρητών Υγείας μπαίνουν επτά γιατροί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι ελεγκτές συνέλεξαν τα αδειολόγια από τα μπλοκ των γιατρών και γέμισαν ... δέκα σακούλες, τις οποίες παίρνουν μαζί τους στην Αθήνα, προκειμένου το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω και ενδελεχώς.

Όσο για την "τρύπα" στα ταμεία του ΙΚΑ Ηρακλείου φαίνεται πως είναι βάθους ... μισού εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην κομπίνα αυτή να εμπλέκονται περισσότεροι γιατροί, κάτι που ωστόσο θα διερευνηθεί εκτενώς. "Θέλω να δω πως ένας επιστήμονας δίνει σε κάποιον 903 ημέρες άδεια, με αποτέλεσμα να έχει εισπράξει 25.000 ευρώ!" - είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τη Νεκταρία Μανουσουδάκη, ο κ.Βουδούρης, αναφερόμενος στην περίπτωση αλλοδαπού ξενοδοχοϋπαλλήλου, που από το 2006 παίρνει ... παραδοσιακά αναρρωτικές άδειες.

"Φαντάζομαι ότι η ιστορία αυτή θα "βγάλει" αρκετά στοιχεία που ίσως εντυπωσιάσουν, ακόμη και σε επίπεδο ονομάτων που θα βγουν. Δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα τα στοιχεία, πίσω από τα προσωπικά δεδομένα" - είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Βουδούρης υπογράμμισε και την πολύ καλή δουλειά εκ μέρους διοικητικού υπαλλήλου του ΙΚΑ, που συνέταξε το κατατοπιστικότατο πόρισμα. "Οι υποθέσεις θα πάνε άμεσα στον εισαγγελέα, με την παράκληση να εκδικαστούν όσο γρηγορότερα γίνεται" - τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που σήμερα βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπίστωσε, όπως είπε, μία άκρως εύρυθμη κατάσταση, αποδίδοντας τα εύσημα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τοπικά, Δ.Φραγκουλάκη.

Έρχονται προσλήψεις γιατρών

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς που ανήκουν σε μονάδες του ΙΚΑ αλλά και με άλλους που θα προσληφθούν προανήγγειλε ο κ.Βουδούρης. Όπως είπε ο ίδιος, η μονάδα του ΕΟΠΥΥ στον Εσταυρωμένο έχει, αυτή τη στιγμή 7 γιατρούς, οι οποίοι θα αυξηθούν στους 15. Στόχος, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι η ενίσχυση των περιφερειακών δομών του ΕΟΠΥΥ, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην περίθαλψη.

Ο Γεράσιμος Βουδούρης προανήγγειλε και προσλήψεις γιατρών, 12 στο Ηράκλειο άμεσα για ειδικότητες που δεν έχουν δηλωθεί στον Οργανισμό, ενώ με δεύτερη προκήρυξη θα προσληφθούν 320 γιατροί προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες. Όσο για την περίπτωση που δε θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον τότε θα ληφθούν άλλα μέτρα.

Ο κ.Βουδούρης αναφέρθηκε και στα μισθολογικά των γιατρών, λέγοντας ότι οι γιατροί του ΙΚΑ που πλέον υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν κάθε μήνα 150 ασφαλισμένους, με την αμοιβή για κάθε επίσκεψη να ανέρχεται στα 10 ευρώ. Έτσι "θα παίρνουν το μισθό τους από τον ΕΟΠΥΥ που αντιστοιχεί σε 1300 ευρώ, ως και 1500 ευρώ από τις επισκέψεις ασφαλισμένων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν και το ελεύθερό τους επάγγελμα" - είπε ο κ.Βουδούρης, υποννοώντας ότι οι απολαβές - αν μη τί άλλο - είναι ικανοποιητικές...

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: