4.3.12

Χωρίς γυαλιά το βράδυ της πρόσκρουσης ο καπετάνιος του Concordia


Δεν έβλεπε και ζητούσε από τον αξιωματικό να ελέγχει το ραντάρ
Χωρίς τα γυαλιά του ήταν ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το βράδυ που σημειώθηκε το δυστύχημα και ζητούσε από ... τον πρώτο αξιωματικό να ελέγχει το ραντάρ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αξιωματικού στη διάρκεια της προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε σήμερα.

Το Costa Concordia προσέκρουσε σε έναν βράχο κοντά στο νησί Τζίλιο το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Επτά επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η διαδικασία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στο θέατρο της πόλης Γκροσέτο της Τοσκάνης, στην οποία υπάγεται το νησί Τζίλιο.

Συνολικά εννιά εργαζόμενοι της εταιρίας Costa διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου. Ο κυβερνήτης του πλοίου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος δεν θα παραβρεθεί στην ακροαματική διαδικασία, αντιμετωπίζει και την κατηγορία εγκατάλειψης πλοίου, την ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Ο πρώτος αξιωματικός του κρουαζιερόπλοιου Σίρο Αμπρόζιο έχει δηλώσει στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση ότι ο Σκετίνο, 51 ετών, δεν φορούσε τα γυαλιά του όταν ζήτησε να περάσει το Costa Concordia σε μικρή απόσταση από το νησί Τζίλιο.

Στο Costa Concordia επέβαιναν 4.229, εκ των οποίων οι 3.200 τουρίστες από 60 χώρες. Αγωγές κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας έχουν κατατεθεί στην Ιταλία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: