27.3.12

Eπτά μόνο «εσωτερικές» παραγωγές κοστίζουν στην ΕΡΤ πάνω από 700.000 ευρώ τον χρόνο...


...ενώ υπάρχει εβδομαδιαία «εσωτερική» παραγωγή σε στούντιο της ΕΡΤ, με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, που κοστίζει από 9.700 ευρώ τον μήνα ως και 17.300 ευρώ τον μήνα...
Ερώτηση για το κόστος των «εσωτερικών» παραγωγών της ΕΡΤ κατέθεσε προς τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με... το οποίο εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ εμφανίζονται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ από 600 έως 12.000 ευρώ ανά επεισόδιο, παρ' ότι «εσωτερικές» - παραγωγές δηλ. που καλύπτονται από τις τεχνικές υποδομές της ΕΡΤ (στούντιο, συνεργεία, μοντάζ κ.λπ.) και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μόνιμους ή συμβασιούχους.

Χαρακτηριστικό είναι, επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, ότι επτά μόνο «εσωτερικές» παραγωγές κοστίζουν στην ΕΡΤ πάνω από 700.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ υπάρχει εβδομαδιαία «εσωτερική» παραγωγή σε στούντιο της ΕΡΤ, με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, που κοστίζει από 9.700 ευρώ τον μήνα ως και 17.300 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βουλευή, ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται αυτές οι δαπάνες δεν αποτυπώνεται πουθενά. Στο δημοσίευμα που επικαλείται αναφέρεται ότι στη «Διαύγεια» εμφανίζεται το συνολικό κόστος της κάθε εσωτερικής παραγωγής, όχι όμως και το αναλυτικό κοστολόγιο με βάση συγκεκριμένα παραστατικά, ώστε να γίνεται εμφανές σε τι είδους δραστηριότητες διοχετεύονται τα χρήματα.

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς αν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι δεν γίνεται διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μέσω της αύξησης του κόστους των παραγωγών της ΕΡΤ. Επίσης ρωτά, πόσες είναι οι εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ για το 2012, για πόσες από αυτές υπάρχει επιπλέον κόστος, πώς επιμερίζεται και πώς δικαιολογεί το ΔΣ της ΕΡΤ που εγκρίνει τα κονδύλια των δαπανών την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και μάλιστα χωρίς παραστατικά για κάποιες εκπομπές.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: