6.3.12

Παραπλανητικό e-mail για υποτιθέμενη επιστροφή φόρου...


Ως αποστολέας φέρεται το ΙΚΑ...
Δικογραφία για την αποστολή παραπλανητικού μηνύματος, το οποίο εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με φερόμενο ως αποστολέα το ΙΚΑ και αναφέρεται σε υποτιθέμενη επιστροφή φόρου σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με...
σχετική ανακοίνωση το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «info@ika.gr», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως με το μήνυμα αυτό επιχειρείται η «αλίευση» προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο (http://www.ronos.bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά τους δεδομένα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά αρμόδιες υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί συνιστούν στους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν ανάλογου περιεχομένου μηνύματα καθώς κανένας οργανισμός ή φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: