29.3.12

Κορκίδης: Επιφυλάξεις για την επιστροφή ΦΠΑ μέσω «ELENXIS»...


Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Eθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης αναφορικά με το θέμα της επιστροφής ΦΠΑ προς εξαγωγικές ή άλλες επιχειρήσεις μέσω του συστήματος «ELENXIS».

Όπως εκτίμησε, «η ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για επιστροφή ΦΠΑ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ELENXIS, ουσιαστικά μεταθέτει χρονικά κάθε συμψηφισμό και επιστροφή ΦΠΑ για τον Ιούνιο».

«Κάθε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «είναι υπέρ του υγιούς και νόμιμου εξαγωγικού εμπορίου και αποτελεί πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ και η επισήμανση ότι η επιστροφή ΦΠΑ θα γίνεται με βάση την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και τη δημοσίευση των ονομάτων των εξαγωγικών και εφοδιαστικών επιχειρήσεων δεν μας ανησυχεί».

«Όμως», επεσήμανε, «η προϋπόθεση ότι η επιστροφή ΦΠΑ θα γίνεται σύμφωνα με τις ταμειακές δυνατότητες του δημοσίου, ουσιαστικά θα μπορεί να παγώνει ανά πάσα στιγμή τη διαδικασία, αφού όλοι γνωρίζουμε την κακή ταμειακή κατάσταση του δημοσίου»....
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: