3.3.12

Έλληνας σχεδιάζει το νέο «enterprize»...


Ένα μακρινό ταξίδι στο διάστημα σχεδιάζει Έλληνας επιστήμονας, αναζητώντας μια «νέα Εδέμ» όπου θα συνεχίσει την ύπαρξη του το ανθρώπινο γένος.

Περίπου 38 χρόνια μετά το... πρόγραμμα «Daedalus» που απέδειξε ότι τα ταξίδια από το ένα άστρο του γαλαξία μας στο άλλο είναι πραγματοποιήσιμα, το πρόγραμμα «Icarus» έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει το διαστημόπλοιο που θα κάνει το ταξίδι αυτό και στο τιμόνι του βρίσκεται ένας Έλληνας, ο δόκτωρ Ανδρέας Τζιόλας, καθηγητής αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα.

Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας δηλώνει πως σκοπεύει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να πραγματοποιήσει ένα διαστρικό ταξίδι που θα διαρκέσει ωστόσο κάτι λιγότερο από εκατό χρόνια.

Ο Α. Τζιόλας ηγείται του φιλόδοξου πενταετούς διεθνούς σχεδίου «Icarus» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Λονδίνο από τη βρετανική διαπλανητική εταιρεία, η οποία είχε πραγματοποιήσει το σχέδιο «Δαίδαλος», που είχε θέσει το ερώτημα αν είναι τεχνικά εφικτό να κατασκευαστεί ένα διαστρικό διαστημόπλοιο και είχε τελικά απαντήσει καταφατικά.

Στόχος του σχεδίου «Icarus» είναι να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά να κατασκευαστεί ένα διαστρικό διαστημόπλοιο και να σχεδιαστούν μακρινές διαστημικές αποστολές καθώς στο μέλλον, για να επιβιώσει η ανθρωπότητα, κάτι τέτοιο θα είναι αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η Espresso, το πλήρωμα είναι προετοιμασμένο για μια πιθανή συνάντηση με εξωγήινους γι’αυτό και οι ερευνητές του προγράμματος, εκτός από τις νέου τύπου προωθητικές μηχανές, επεξεργάζονται και τι είδους μήνυμα θα πρέπει να μεταφέρει το διαστημόπλοιο εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: