13.3.12

Καταρρέει ο περίφημος EOΠΥΥ σε βάρος της δημόσιας υγείας...


Ο πολυδιαφημισμένος Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας επιβεβαιώνει τις φήμες που τον θέλουν να υπολειτουργεί, όπως αναφέρει το www.ygeianews.gr
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα οι εργαζόμενοι τού καταλογίζουν ότι τα μικροβιολογικά – βιοχημικά εργαστήριά του, σε όλη την επικράτεια υπολειτουργούν ή δεν... λειτουργούν καθόλου λόγω έλλειψης υγειονομικών υλικών.

Το αποτέλεσμα είναι το μεν προσωπικό (γιατροί, παρασκευαστές κλπ.) να μην έχουν αντικείμενο εργασίας, οι δε ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται με το 15% της δαπάνης των εξετάσεων εφόσον απευθύνονται πλέον σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων, οι οποίοι και καταγγέλλουν τις ελλείψεις των υλικών, τονίζουν πως οι δομές του ΕΣΥ αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο του κόσμου, ενώ παράλληλα και το Ασφαλιστικό Ταμείο επιβαρύνεται, αφού εξετάσεις που γίνονταν με ελάχιστο κόστος στα δικά του εργαστήρια, πλέον στην ελεύθερη αγορά κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εργαστήρια, ώστε και οι ασφαλισμένοι να ανακουφισθούν οικονομικά και να σταματήσει η άσκοπη οικονομική αιμορραγία των Ταμείων. Διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: