16.3.12

Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogoup πρότεινε η Μέρκελ...


Τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogroup πρότεινε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times Deutschland. Σύμφωνα με ... πηγές του Eurogroup, ο 69χρονος Γερμανός πολιτικός «έχει το αβαντάζ» καθώς είναι έμπειρος, αξιοσέβαστος και με επιρροή.

Η καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε τον υποψήφιό της στους άλλους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η τελική απόφαση είναι πιθανόν να αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Eurogroup, o Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή του, φοβούμενος την υπερβολική ενίσχυση της θέσης της Γερμανίας.

Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι δήλωσε πρόσφατα ότι είναι υπερβολικά απασχολημένος για να αναλάβει και την προεδρία του Eurogroup και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν απέρριψε επίσης την πρόταση, σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: