1.3.12

«Πράσινο φως» δίνει στη νέα δανειακή σύμβαση το Eurogroup...


Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όπου αναμένεται να επικυρώσουν την νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα και να εξετάσουν την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Η χώρα μας αναμένεται να... παρουσιάσει τις δεσμεύσεις, που έχει υλοποιήσει την τελευταία εβδομάδα, λαμβάνοντας έτσι και το τελικό πράσινο φως για το νέο πακέτο βοήθειας.

Το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί άτυπο δείπνο των 17 ηγετών της Ευρωζώνης, με το οποίο αντικαταστάθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 17, μετά την απροθυμία της Γερμανίας να συζητηθεί το θέμα των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

Την ίδια ώρα γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Γερμανία επανεξατάζει την στάση της αναφορικά με την αύξηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών του ευρωκοινοβουλίου ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει εκταμιευτεί η πρώτη δόση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, χθες συναντήθηκαν ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στις δηλώσεις τους έδωσαν έμφαση στην ανάπτυξη, ενώ απέρριψαν την πρόταση Γιούνκερ για ορισμό επίτροπου ανάπτυξης στην Ελλάδα...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: