9.3.12

Ο συνιδρυτής του Facebook εξαγόρασε το περιοδικό The New Republic ...


Το τελευταίο παιχνίδι του πολυεκατομμυριούχου συνιδρυτή του κοινωνικού δικτύου Facebook Κρις Χιουτζ είναι το περιοδικό The New Republic, ένα έντυπο με ιστορία σχεδόν εκατό ετών και ιδιαίτερη επιρροή στους προοδευτικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Ο Χιουτζ είχε εκδηλώσει το... ενδιαφέρον του για το περιοδικό που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας εδώ και λίγο καιρό, όμως οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις έγιναν πριν από λίγες ώρες.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τους αναγνώστες που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «στη νέα εποχή του The New Republic προτεραιότητα τα δοθεί στις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, χωρίς να όμως να επηρεαστεί η δέσμευσή μας για σοβαρή δημοσιογραφία. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε αυστηρό έλεγχο στα κέντρα εξουσίας, θα προωθούμε καινοτόμες ιδέες και να ρίχνουμε ένα διαφορετικό φως στην πολιτική και τον πολιτισμό».

Ο Χιουτζ δήλωσε ότι έμφαση θα δοθεί στο πέρασμα του περιοδικού στους υπολογιστές ταμπλέτες και παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να αναστείλει την έντυπη έκδοση «αυτό θα γίνει αναγκαστικά στο μέλλον».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: