8.3.12

Financial Times: Η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο της Αργεντινής ...


Με σημερινό δημοσίευμα οι Financial Times υποστηρίζουν πως η Ελλάδα οδεύει στο δρόμο της Αργεντινής ενώ για το PSI αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ήταν μία προσφορά του τύπου: «πάρτε αυτό που σας δίνουμε, αλλιώς ...
δε θα πάρετε τίποτα».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία η χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να είναι εκτός αγορών» και τονίζεται ότι σε μερικά πράγματα «η Ελλάδα κατάφερε να τα κάνει χειρότερα από την Αργεντινή».

Οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να επωμιστεί κι αυτή ένα μερίδιο του βάρους καθώς δεν θα υποστεί απώλειες στα ελληνικά ομόλογα του χαρτοφυλακίου της. Κάτι, που όπως αναφέρουν, ανησυχεί και την Πορτογαλία καθώς σε ενδεχόμενη δική της ανάγκης για αναδιάρθρωση του χρέους, η ΕΚΤ πάλι θα θελήσει να μείνει έξω.

«Τα διδάγματα από την Αργεντινή ξεχάστηκαν γρήγορα από τους επενδυτές ομολόγων που έσπευσαν να βάλουν τα χρήματά τους σε άλλες αναδυόμενες αγορές. Η επανάληψη του μαθήματος γίνεται και στην περίπτωση της Ελλάδας. Τα κράτη κάνουν του κεφαλιού τους και φέρονται άδικα και οι επενδυτές ελάχιστα μπορούν να κάνουν γι' αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: