15.3.12

Αντιδράσεις προκαλεί η δημόσια επιστολή παραίτησης υπαλληλου από την Goldman Sachs...


Κάνει λόγο για «τοξικό» κλίμα και «γδύσιμο» των πελατών προς όφελος της τράπεζας...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση στους New York Times ανοιχτής επιστολής παραίτησης υπαλλήλου της Goldman Sachs στην οποία κάνει λόγο για «τοξικό» κλίμα και «γδύσιμο» των πελατών προς όφελος της τράπεζας.

Στην ανοιχτή επιστολή που ... δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας, ο Γρεγκ Σμιθ, που εργαζόταν στο τμήμα μετοχικών παραγώγων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, επισημαίνει ότι το περιβάλλον στην τράπεζα «είναι σήμερα πιο "τοξικό" και καταστροφικό από ποτέ».

«Αρρωσταίνω όταν σκέφτομαι πόσο κυνικά μιλούν για "γδύσιμο" των πελατών τους. Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες έχω δει πέντε διαφορετικούς διευθυντές να αναφέρονται στους πελάτες τους ως ανόητους», επισημαίνει.

«Με τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρεία και προσπαθεί να βγάλει λεφτά, τα συμφέροντα των πελατών παραμερίζονται», αναφέρει ο Σμιθ.

Πρόσθεσε στο ίδιο άρθρο ότι η γραμμής της τράπεζας είναι πλέον ότι «όποιος κερδίζει υπέρ της τράπεζας αρκετό χρήμα -αρκεί να μη δολοφονήσει άνθρωπο- προάγεται σε σημαντικό αξίωμα».

«Όταν γραφτούν βιβλία με την ιστορία της Goldman Sachs, θα μπορούσαν να δείξουν ότι ο τωρινός πρόεδρος γενικός διευθυντής Λόιντ Μπλανκφέιν μαζί με τον πρόεδρο Γκάρι Κον αδιαφόρησαν (...) όταν ανέλαβαν τα ηνία. Πραγματικά πιστεύω ότι η παρακμή του ηθικού ιστού του οίκου αντιπροσωπεύει συνάμα και τη σοβαρότερη απειλή επιβίωσής του», σύμφωνα με το Σμιθ.

Η επενδυτική τράπεζα απάντησε ότι «διαφωνεί με τις απόψεις» που εξέφρασε ο Σμιθ και ότι η αντίληψη που διέπει τη λειτουργία της είναι πως «μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι, μόνο όταν έχουν επιτυχία οι πελάτες μας».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: