24.3.12

"H ΕΡΤ διώχνει τους συναδέλφους μόλις αρχίσουν να μαθαίνουν τη δουλειά!"...


ΠΑΣΥΜΗΤΕ για συμβασιούχους...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ–ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρα απ’ την προσωπική ανάγκη του καθενός για σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά υπάρχει και η επείγουσα ανάγκη της ΕΡΤ για προσωπικό. Οι ... εργαζόμενοι δεν επαρκούν, οι βάρδιες «δεν βγαίνουν» και η λειτουργία της ΕΡΤ ακροβατεί σε οριακές καταστάσεις. Αρκεί μία ασθένεια ή ένα ρεπό και δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης!
Όμως, ακόμη και η ανανέωση του συνόλου των Συμβάσεων ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! Καθώς οι τελευταίοι μόνιμοι π.χ. του Κέντρου Εκπομπής της Αυλίδας, ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν, οι προσωρινές «λύσεις» δεν λύνουν το πρόβλημα. Ένας καινούριος τεχνικός θέλει τουλάχιστον τρία χρόνια μέσα στο συγκρότημα προκειμένου να αποκτηθεί η απαραίτητη εμπειρία για να υποστηρίζει το κέντρο. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες εγκαταστάσεις.
Με το σύστημα των συμβάσεων για ένα ή δύο έτη, η ΕΡΤ διώχνει τους συναδέλφους μόλις αρχίσουν να μαθαίνουν τη δουλειά!
Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό άνωθεν, πως η εμπειρία σε εξειδικευμένο αντικείμενο (όπως αυτό της ΕΡΤ) αποτελεί υψηλού κόστους δεδομένο και πρέπει να το αξιοποιούμε αντίστοιχα.
Η πρόταση του Συλλόγου μας είναι:

Μονιμοποίηση μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ,όπου η ήδη υπάρχουσα εμπειρία στην ΕΡΤ, να προσμετρηθεί με υψηλό συντελεστή.


Αυτό πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα, γιατί καθώς οι παλαιότεροι βγαίνουν στη σύνταξη, κινδυνεύουμε να χάσουμε τη σκυτάλη και να εγκαταλειφθούν εγκαταστάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Μηλιά Κοτσιώνη, Κωνσταντίνος Μαντάς

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: