21.3.12

Προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet: «Πωλείται το ένα τρίτο της Ελλάδας!» ...


Πωλητήριο στο ένα τρίτο της χώρας μας βάζει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα κάτω από την πίεση των ξένων πιστωτών, καλεί Τούρκους επενδυτές να ... υποβάλουν τις προσφορές τους για την ελληνική περιουσία.

Το δημοσίευμα γράφτηκε με αφορμή την επιχειρηματική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως στόχο την προσέλκυση τούρκων επενδυτών στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1.5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών εστιάζεται στην ενέργεια, στα εμπορικά λιμάνια, στη διαχείριση των αεροδρομίων, τον τουρισμό και στην αγορά κτημάτων στα πλαίσια της πώλησης της δημόσιας γης.» Ο Έγκελι, δήλωσε πως οι περισσότεροι τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα για την κατασκευή εμπορικών κέντρων.

Ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Πάνος Πρωτοψάλτης μάλιστα είπε «ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος σε περίπτωση που εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των ακινήτων πιστεύουμε θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη».

Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο και για πώληση νησιών με αφορμή τη δήλωση του Αριστομένη Μ. Συγγρού, προέδρου του Οργανισμού Επενδύσεων στην Ελλάδα ο οποίος είπε "Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά, τα δικαιώματα και η λειτουργία ορισμένων οικοπέδων στα νησιά αυτά μπορούν να μεταφερθούν"

Πωλητήριο στην Ελλάδα και μάλιστα με τις... "ευλογίες" μας λοιπόν και ευκαιρία για τις τούρκικες εφημερίδες να μας "ξεπουλήσουν".
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: