28.3.12

Η Αθήνα αρνιόταν στοιχεία για τα Leopard 2 στην Εισαγγελία του Μονάχου


www.kentri.gr
Μετά από βαθύ λήθαργο δεκατριών ολόκληρων χρόνων, διατάχθηκε νέα εισαγγελική έρευνα για τις μίζες που συνδέονται με την προμήθεια των Leopard 2.
Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος ανοίγουν και πάλι τον φάκελο με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση της...
προμήθειας των αρμάτων μάχης τύπου LEOPARD-2, την περίοδο 1999-2009.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί καλούν τους πρώτους μάρτυρες και παράλληλα στέλνουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο Μονακό και στις Βρετανικές Παρθένες νήσους, όπου εδρεύουν οι δύο εταιρείες που εμπλέκονται στην επίμαχη σύμβαση.
Στόχος τους να εντοπίσουν τους δράστες πράξεων δωροδοκίας, αδίκημα για το οποίο διαπιστώθηκαν ενδείξεις τέλεσής του από την πρώτη έρευνα των εισαγγελικών αρχών.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνει περίπου 500.000 σελίδες, ενώ η προμήθεια που φέρεται ότι δόθηκε στην υπόθεση φτάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.
Αντίθετα με την ελληνική δικαιοσύνη που δεν ήθελε να ασχοληθεί με την υπόθεση, η γερμανική δικαιοσύνη ερευνούσε και ζητούσε τη συνδρομή της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία μάλιστα είχε απορρίψει το αίτημα δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας του Μονάχου (πατήστε εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: