23.3.12

Mετατρέπουν σε φρούριο το κέντρο της Αθήνας, ενόψει της 25ης Μαρτίου...



Φρούριο θα θυμίζει η Αθήνα το Σαββατοκύριακο, καθώς η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιεί δύναμη 4.000 αστυνομικών, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ήδη από τα ξημερώματα έχει... στηθεί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η εξέδρα των επισήμων, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να τοποθετηθούν και τα προστατευτικά κάγκελα μπροστά από την πλατεία Συντάγματος, στην λεωφόρο Αμαλίας.

Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεργεία του Δήμου έκοψαν από τις νεραντζιές που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος όλα τα νεράντζια, με στόχο να μην τα κόψει κάποιος «ταραξίας» και τα πετάξει προς τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Όλη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επί ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοίο, όπου χρειαστεί θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος!

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.

Ένστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων.

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.

Το ενδεχόμενο η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας να διεξαχθεί με ελεύθερους σκοπευτές που θα αναπτυχθούν σε κτίρια γύρω από το Σύνταγμα εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πρόταση αξιωματικών της ΓΑΔΑ αστυνομικοί της ΕΜΑΚ αναμένεται να βρίσκονται ακροβολισμένοι στις ταράτσες των κτιρίων, σε θέση ετοιμότητας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.


Κλειστοί δρόμοι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ.Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
• Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
• Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
• Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
• Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
• Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
• Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παρελάσεις χωρίς επισήμους

Χωρίς εξέδρα επισήμων θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στις 25 Μαρτίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μετά το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Σύρο, τον Βόλο και την Χερσόνησο στην Κρήτη, και ο δήμος Πύργου Ηλείας δεν θα έχει εξέδρα για τους επισήμους, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι τοπικές αρχές θέλουν να αποφύγουν τυχόν έκτροπα σαν αυτά που σημειώθηκαν σε άλλες περιοχές, τόσο την 28η Οκτωβρίου όσο και ανήμερα των Θεοφανείων.

Πάντως οι επίσημοι, θα παρακολουθήσουν την παρέλαση αλλά αυτή τη φορά ανάμεσα στους πολίτες.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: