20.3.12

Mε φραγή κλήσεων κινδυνεύουν πολλά υπουργεία...



Δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους λογαριασμούς της κινητής τηλεφωνίας...
Τη "συνταγή" που προτείνει ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην πολύ πετυχημένη ραδιοφωνική διαφήμιση με το ταχυδρομικό περιστέρι ενδέχεται να υποχρεωθούν να "αντιγράψουν" σύντομα πολλά υπουργεία και ... εκατοντάδες οργανισμοί του δημοσίου, σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση στο ζήτημα των χρεών σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Είναι πρόσφατο το παράδειγμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που έμεινε χωρίς κινητά τηλέφωνα, μετά την απόφαση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να διακόψει τις συνδέσεις των υπουργών, καθώς είχαν συσσωρευθεί υπέρογκοι λογαριασμοί, που δεν πληρώθηκαν.

Οι κακοπληρωτές όμως του Δημοσίου δεν περιορίζονται μόνο εντός του υπουργείου Παιδείας αλλά επεκτείνονται σε εκατοντάδες φορείς του δημοσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της πάλαι ποτέ δημόσιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας η οποία είναι και ο κύριος πάροχος του κρατικού μηχανισμού, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί αγγίζουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Στην κορυφή της μαύρης λίστας των χρεών βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για το οποίο τα χρέη για τα κινητά τηλέφωνα της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων έχουν χτυπήσει κόκκινο, πολλά στελέχη του οποίου φαίνεται πως έχουν πάρει στα σοβαρά την παλαιά ατάκα "μπορώ να μιλάω όσο θέλω και να μην πληρώνω καθόλου;".

Αν μάλιστα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την πληρωμή των ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε πολύ σύντομα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το επιτελείο του στο υπουργείο θα βρεθούν χωρίς κινητά τηλέφωνα.

Εκτός όμως από ορισμένα υπουργεία που μήνες τώρα «μιλάνε» χωρίς να πληρώνουν, υπάρχουν και εκατοντάδες ΟΤΑ με απλήρωτους λογαριασμούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ έκαστος.

Στις περιπτώσεις μάλιστα των Δήμων, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην φραγή των γραμμών, αφού έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα χρονικά περιθώρια που είχε δώσει στους κακοπληρωτές. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα του αλαλούμ που επικρατεί στις περιπτώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το γεγονός πως σε πολλούς Δήμους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα πρόσωπα που υπήρξαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι προ τετραετίας.

Καθώς, όμως το συνολικό χρέος των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αποφάσισε να εφαρμόσει τους κανόνες που ισχύουν και για τους πολίτες αυτής της χώρας και να «κόψει» τα κινητά των μπαταχτσήδων.
apospasma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: