28.3.12

Πρωτοποριακό αυτοκίνητο made in Crete από το Πολυτεχνείο Κρήτης (video)...


Η ομάδα tucer από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης θα διαγωνιστεί μεταξύ των σημαντικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης στο φετινό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα λάβει χώρα στο Ρότερνταμ.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που στοχεύει στην...

ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων, με στόχο την μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο 28ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell μετακόμισε από την Γερμανία και θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η μετάβαση διεξαγωγής του αγώνα από την πίστα στους δρόμους μιας πόλης, η πρώτη στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell, προσφέρει νέες προκλήσεις στις 227 ομάδες από τις 24 διαφορετικές χώρες που θα διαγωνιστούν και θέτει νέες προδιαγραφές για τα επόμενα χρόνια.

Η ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing) είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων από το 2007.

Υποστηρίζεται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης στα οποία γίνεται εξολοκλήρου κάθε κατασκευή. Αποτελείται από φοιτητές, μόνιμο προσωπικό και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα οχήματα καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων αλλά αποτελούν και αντικείμενο έρευνας με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

Το Μάιο του 2008 συμμετείχε πρώτη φορά στο διεθνή Μαραθώνιο οικονομίας της Shell. Tα μέλη της ομάδας κάθε χρόνο ξεπερνούν τον εαυτό τους παρουσιάζοντας εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ασφάλειας, χαρίζοντας ταυτόχρονα στη χώρα μας σημαντικές διακρίσεις

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήλθε το Μάιο του 2010 (klik βίντεο), με την παρουσίαση της αναβαθμισμένης έκδοσης ER10, ενός πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου οχήματος, εξοπλισμένου με κυψέλες καύσιμου υδρογόνου, στο οποίο εντάχθηκαν εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και προηγμένα υλικά για μείωση βάρους...


flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: