27.3.12

O Σαρκοζί δεν θέλει να μεταδοθεί ξανά το βίντεο του Μεράχ...


Να μην προβάλουν το βίντεο των φόνων που διέπραξε ο Μοχαμέντ Μεράχ ζήτησε από τα τηλεοπτικά δίκτυα ο Γάλλος πρόεδρος.

Το δίκτυο Al Jazeera είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η ... διοίκησή του στο Κατάρ εξετάζει αν θα μεταδώσει ή όχι το βίντεο που παραδόθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του στο Παρίσι σε USB και το οποίο τραβήχτηκε από κάμερα που έφερε ο Μοχαμέντ Μεράχ στο σώμα του.

Τα πλάνα έχουν μονταριστεί και ακούγονται ισλαμιστικά τραγούδια και στίχοι του Κορανίου, σύμφωνα με το δίκτυο. Οι γαλλικές αρχές έχουν επίσης στα χέρια τους το βίντεο.

«Ζητώ από τους υπευθύνους όλων των τηλεοπτικών δικτύων να μην μεταδώσουν (το βίντεο) για κανένα λόγο από σεβασμό στα θύματα και στο κοινό», τόνισε ο Σαρκοζί σε ομιλία του ενώπιον αστυνομικών και δικαστικών.

Ο Γαλλία είναι ακόμα σοκαρισμένη από τις δολοφονίες τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο, καθώς και τριών στρατιωτών στην Τουλούζη, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε ο Μεράχ, λίγο πριν σκοτωθεί σε αστυνομική επιχείρηση.

Να μην προβληθεί το βίντεο ζήτησε και οι οικογένεια του Τζόναθαν Σάντλερ, του ραβίνου ο οποίος μαζί με τα δύο του παιδιά έπεσε νεκρός από το όπλο του Μεράχ.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απειλή του πατέρα του Μεράχ να καταθέσει αγωγή εναντίον του γαλλικού κράτους ότι σκότωσε το γιό του.

«Με αγανάκτηση έμαθα ότι ο πατέρας του δολοφόνου επτά ανθρώπων θέλει να καταθέσει αγωγή εναντίον της Γαλλίας για το θάνατο του γιού του», επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Μεράχ θα ζητήσει τη μεταφορά της σορού του στην Αλγερία, σεβόμενη την επιθυμία της μητέρας του.

«Η οικογένεια θα καταθέσει αίτηση στο προξενείο για τη μεταφορά της σορού στην Αλγερία όπου επιθυμεί η μητέρα του να γίνει η ταφή», δήλωσε εκπρόσωπος του Γαλλικού Συμβουλίου της Μουσουλμανικής Θρησκείας.

Ο αδελφός του Αμπντελγάνι Μεράχ είχε δηλώσει πως ο δράστης επιθυμούσε να ταφεί στη Γαλλία, τη χώρα που γεννήθηκε, αλλά υποχώρησε στην επιθυμία της μητέρας του, όμως δεν θα παραστεί στην κηδεία.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: