22.3.12

Η ..Ταλαιπωρία έχει όνομα -ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ στo Πειραιά !...


Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία, σήμερα το πρωί, για δεκάδες ασφαλισμένους, έξω τον Οίκο Ναύτου, στην πλατεία Τερψιθέας, στον Πειραιά.
Περισσότερα από 800 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω, αλλά και μέσα, στο κεντρικό κτίριο, με την κατάσταση να θυμίζει διαδήλωση. Ορισμένοι μάλιστα από τους ασφαλισμένους, βρίσκονταν εκεί για...
να εξυπηρετηθούν, από τις 4 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με εργαζόμενους στον Οίκο Ναύτου, έως το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί από το ταμείο περισσότερα απο 1.000 άτομα.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή των πιστώσεων προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Μαρία Δίπλα, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, θα αποσταλεί εντός της ημέρας επιταγή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι χρεωστούμενες πιστώσεις προς τα φαρμακεία.
Επίσης, τόνισε ότι έχει ζητηθεί να γίνει από το ΝΑΤ τις επόμενες ημέρες και η καταβολή των υπόλοιπων πιστώσεων προς τρίτους, που αφορούν νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των οφειλόμενων χρημάτων από τον Οίκο Ναύτου, το 2010 και το 2011, προς φαρμακεία, γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται, από 1ης Απριλίου, ως αυτοτελής φορέας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μόνο για υγειονομική περίθαλψη (γιατροί, φάρμακα εξετάσεις, νοσηλεία).
Το υφιστάμενο προσωπικό του Οίκου Ναύτου ανέρχεται σε 179 άτομα, εκ των οποίων 46 γιατροί, 21 νοσηλευτές και 4 φαρμακοποιοί. Από το λοιπό διοικητικό προσωπικό και για την εξυπηρέτηση των λοιπών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου που παραμένουν στις αρμοδιότητές του, όπως τα προνοιακά επιδόματα (ασθενείας, ανεργίας, τοκετού, παραπληγίας, νοσηλείας), θα παραμείνουν στον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών 15 άτομα, που υπηρετούν στις περιφερειακές υπηρεσίες και 15, στις κεντρικές. Το υπόλοιπο προσωπικό, δηλαδή 78 εργαζόμενοι, εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ.
Η περιουσία του Οίκου Ναύτου, η οποία παραμένει στην κατοχή του ιατροφαρμακευτικό αυτού φορέα, είναι πέντε ακίνητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: