8.3.12

«Όχι» ΓΣΕΒΕΕ στη συμμετοχή του OAEE στο PSI ...


Την αντίθεσή της στο κούρεμα των ομολόγων του ΟΑΕΕ χωρίς να εξασφαλιστούν ισοδύναμα μέτρα αποκατάστασης της μείωσης των αποθεματικών του εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Καλεί μέσω επιστολή της, τον... υπουργό Εργασίας να ελέγξει την εγκυρότητα της διαδικασίας σύγκλισης του ΔΣ του ΟΑΕΕ χθες και ως εκ τούτου και της ληφθείσας απόφασης για τη συμμετοχή του Ταμείου στην εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI).

«Με δεδομένη και την μείωση των εισφορών, όχι μόνο λόγω αδυναμίας πληρωμών, αλλά και μείωσης του αριθμού των επιχειρήσεων, εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης ο ΟΑΕΕ, που ήταν διαχρονικά ο πλέον υποχρηματοδοτούμενος Ασφαλιστικός οργανισμός, σε λίγο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει αδυναμία καταβολής συντάξεων» τονίζεται στην επιστολή. Συμπληρώνεται ακόμη ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 90.000 κατά την τριετία 2008 - 2011 στην Ελλάδα.

Η ΓΣΕΒΕΕ παρατηρεί ότι «η όλη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους μπορεί να θεωρείται απαραίτητη για την έστω και επισφαλή προοπτική τη βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, αλλά δημιουργεί μεγάλο πλήγμα στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία αν δεν στηριχθούν με ισοδύναμα της απομείωσης των αποθεματικών τους μέτρα θα αποτελέσουν το πλέον σοβαρό πρόβλημα - βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και κοινωνίας».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: