4.3.12

Στο χέρι των ιδιωτών η απόφαση για συμμετοχή στο PSI...


Την προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης για το PSI συζήτησε χθες το Δ.Σ. του IIF σε συνεδρίασή του στη Ζυρίχη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου εξέδωσε εν συνεχεία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως... υποστηρίζει σθεναρά τις πρόσφατες συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, τις αρχές της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα προσαρμογής και χρηματοδότησης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των όρων της εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι ιδιώτες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η απόφαση να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή χρέους βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους ιδιώτες επενδυτές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του IIF σημειώνει πως έχει την άποψη ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των ανταλλαγών, θα συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τον επίσημο τομέα και θα βοηθήσει την Ελλάδα να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να θέσει τις βάσεις για την οικονομική της ανάκαμψη.

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, αυτά είναι σημαντικά βήματα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, την αντιμετώπιση των συνολικών δημοσιονομικών προβλημάτων, αλλά και των προβλημάτων χρέους στη ζώνη του ευρώ, και την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η οποία είναι απαραίτητη για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: