9.3.12

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές μετά το PSI...


Μικρές διακυμάνσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με τη συμμετοχή των ιδιωτών να φτάνει στο 85,8%.

Στις αγορές επικρατεί ένα αίσθημα ανακούφισης μετά τις... ανακοινώσεις της Αθήνας για τη μεγάλη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, σημειώνουν οι αναλυτές. Εκτιμούν ωστόσο ότι οι αγορές θα παραμείνουν επιφυλακτικές ενόψει της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της συνεδρίασης της ISDA για την αξιολόγηση της συμφωνίας.

Οι επενδυτές θα περιμένουν τις επόμενες εξελίξεις που αφορούν στην ενεργοποίηση ή μη των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) από την Αθήνα αλλά και την αντίδραση της ISDA για το θέμα των συμβολαίων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου στην περίπτωση που ενεργοποιηθούν τα CACs.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρές μεταβολές στις 263,94 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,4% στις 3.466,73 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 6.841,63 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 5.846,76 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν τον Ιανουάριο οι γερμανικές εξαγωγές διευρύνοντας περαιτέρω το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο στα 88,7 δισ. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει 4,4% το Δεκέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis. Η άνοδος των εξαγωγών, στο μεταξύ, ξεπέρασε την ανάπτυξη των εξαγωγών και διαμορφώθηκε στο 2,4% σε μηνιαία βάση στα 74,5 δισ. ευρώ.

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 14,2 δισ. ευρώ όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, μέγεθος αυξημένο σε σχέση με τα 13,9 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: