24.3.12

Αράπογλου ρωτά Διαμαντοπούλου για Siemens Θεσσαλονίκης!...


Πρίν 3 χρόνια η Siemens έκλεισε στην Θεσσαλονίκη ένα μέχρι τότε, και επι 45χρόνια, κερδοφόρο εργοστάσιο ηλεκρικών συσκευών μένοντας άνερχοι εκατοντάδες Θεσσαλονικείς.

Είχε σύγχρονες υποδομές μηχανολογικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού, με 228 εργαζόμενους (ποσοστό 63% των οποίων ήταν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ), με ...
τεχνογνωσία μοναδική για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στον τομέα ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών προϊόντων,ενώ η εταιρεία είχε εξαγωγική δραστηριότητα που ξεπερνούσε τα 70 εκατ. ευρώ (90% του ετήσιου κύκλου εργασιών της).

Πρόσφατα, έγινε γνωστή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της SIEMENS – για το σκάνδαλο – που προβλέπει διερεύνηση των δυνατοτήτων επένδυσης 60 εκατ. ευρώ που θα οδηγήσει στη δημιουργία 700 νέων θέσεων εργασίας.

Η βουλευτής της περιοχής κ.Χρύσα Αράπογλου ζητά από την υπουργό Ανάπτυξης κ. Αννα Διαμαντοπούλου εάν, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συμφωνίας, προτίθεται να διεκδικήσει την πραγματοποίηση της επένδυσης αυτής στη Θεσσαλονίκη, και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της SIEMENS ...

www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: