4.3.12

Αφιέρωμα Sky News: Ο ήλιος είναι η ελπίδα της Ελλάδας


"Ο ήλιος στην Ελλάδα είναι η ελπίδα για να διαλυθεί η κατήφεια της οικονομικής κρίσης" αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του Sky News.

Ο ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού Alistair Bunkall επισκέφθηκε την Αίγινα και περιέγραψε την καθημερινότητα, τα άγχη, την ... απογοήτευση αλλά και την ελπίδα των Ελλήνων.

"Η διαδρομή στο πλοίο από την Αθήνα σην Αίγινα δεν ήταν πολύ ευχάριστη. Μουντά σύννεφα είχαν αγκαλιάσει το λόφο... Ένας σερβιτόρος όμως στο νησί μας καθησύχασε "Έρχεται το καλοκαίρι σιγά - σιγά, όλα θα πάνε καλά" είπε". Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του δημοσιογράφου στο ρεπορτάζ ο οποίος όπως λέει θαυμάζει την αισιοδοξία του σερβιτόρου και πιστεύει πως ίσως έχει δίκιο. Το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες γιατί καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, ήλιος σημαίνει τουρίστες και οι τουρίστες σημαίνουν λεφτά.

Ο δημοσιογράφος μίλησε με ιχθυοκαλλιεργητές του νησιού οι οποίοι ανέφεραν τα προβλήματά τους αλλά και τα παράπονα που έχουν από την κυβέρνηση "Δυστυχώς δεν έχουμε καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες επιδοτήσεις τα δύο τελευταία χρόνια αλλά τώρα με την οικονομική κρίση δεν γίνεται λόγος" αναφέρει η κυρία Λάγου.

Στην κάμερα του Sky News μίλησε και ο κύριος Χρήστος Σχινοχωρίτης, ξενοδόχος. Η οικογένεια του έχει την επιχείρηση τα τελευταία 42 χρόνια και ποτέ τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα όσο σήμερα αναφέρει. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά τι θα γίνει αν το καλοκαίρι δεν είναι μια καλή σεζόν απαντά "Αυτό θα είναι καταστροφικό για εμάς".

Η μόνη ελπίδα λοιπόν των Ελλήνων ο ήλιος τους αναφέρει ο δημοσιογράφος και κλείνει: "Αν έαν ο πολιτισμός ενός νησιού δεν σημαίνει τίποτα, στην Ελλάδα είναι περήφανοι γιατί έχουν ένα ολόκληρο έθνος νησιών με χιλιάδες "αυτόνομες οικονομίες" στο άκρο της Ευρώπης αλλά στο κέντρο της θύελλας της"
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: