11.3.12

Φουντώνει το... Support Greece σε όλη την Ευρώπη...


Σε ολόκληρο τον κόσμο επεκτείνεται το κύμα στήριξης της Ελλάδας και αναγνώρισης των θυσιών που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Οι άλλοτε «τεμπέληδες Έλληνες» αρχίζουν να... χαρακτηρίζονται ως τα θύματα μιας πανευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενώ πολλοί από αυτούς που τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι “έφαγε” τα λεφτά της Ευρώπης σπεύδουν τώρα να απολογηθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι υστερικές λαϊκιστικές φωνές που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και απομόνωση της χώρας έχουν εξαφανιστεί, ωστόσο έχουν επικαλυφθεί από τη νέα φωνή της ελπίδας. Στην εδραίωση αυτού του κλίματος αλληλεγγύης έχουν συμβάλλει τα μέγιστα οι Έλληνες του εξωτερικού και κυρίως όσοι κατοικούν σε χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες έγιναν δέκτες μιας πρωτοφανούς ρατσιστικής επίθεσης από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μια ομάδα Ελλήνων της Ολλανδίας έχει δημιουργήσει πρόσφατα ένα γκρουπ στο facebook, με τίτλο «Support Greece» και σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας από Έλληνες και ξένους. Όπως αναφέρει στη Voria.gr η υπεύθυνη του γρουπ, Βαλέρια Ηλιάδου, η οποία είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Λάιντεν, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι να «καθαρίσει» το όνομα της χώρας μας, το οποίο έχει ταυτιστεί με την κρίση και να μάθει όλος ο κόσμος ποια είναι πραγματικά η Ελλάδα και η ιστορία της.

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι ξένοι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε μας αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα ρατσιστικό τρόπο. Μας κατηγορούν ότι είμαστε υπαίτιοι της κρίσης, ότι τους έχουμε φάει τα λεφτά και μας ζητάνε να τους τα δώσουμε πίσω. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Προσπαθούμε να μαζέψουμε Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας και φιλέλληνες ξένους για να πούμε σε όλο τον κόσμο ποια είναι η Ελλάδα», τονίζει.

Το εν λόγω γκρουπ, μέσω του οποίοι επιχειρείται να δοθεί βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, απαριθμεί ήδη πάνω από 3.000 μέλη, ενώ, όπως δηλώνει η κα Ηλιάδου, η ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής από Έλληνες και ξένους είναι αρκετά μεγάλη. «Παίρνουμε συνεχώς μηνύματα από ξένους, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, οι οποίοι μας στηρίζουν, θέλουν να βοηθήσουν όπως μπορούν και δηλώνουν πως έχουν καταλάβει ότι η αντιμετώπιση της χώρας μας τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος. Μάλιστα οι ίδιοι καλούν τους φίλους τους και τους δικούς τους ανθρώπους να βοηθήσουν όσο μπορούνη», υπογραμμίζει.

Ήδη το φιλελληνικό κίνημα στα μέσα δικτύωσης έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως, με τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, υπό το σύνθημα «We are all Greeks-Είμαστε όλοι Έλληνες».

Τα κοινωνικά δίκτυα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στις ανακοινώσεις.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίθηκε και η καμπάνια «Give Greece a chance» , που διοργανώθηκε από γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες, όπως τους κ.κ. Ιωάννη Κωστόπουλο (Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ), Αλέξανδρο Μακρίδη (ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΑΕ), Ευτύχιο Βασιλάκη (Aegean Airlines), Aχιλλέα Κωνσταντακόπουλο (ΚΟΣΤΑΤΕΡΑ ΑΤΟΕΕ), Βασίλειο Φουρλή (Fourlis AE) και κ.Γιάννη Ολύμπιο.

Μάλιστα, οι οργανωτές της συγκεκριμένης δράσης έλαβαν τα εύσημα από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, τους ευχαρίστησε τόσο για την ιδέα της εν λόγω πρωτοβουλίας όσο και την ανάληψη της ευθύνης χρηματοδότησης της καμπάνιας.

Ο υπουργός σημείωσε πως η καμπάνια «Give Greece a chance» αποτελεί δείγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία διασταυρώνεται με μία εθνική στρατηγική και στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στο πεδίο της προσπάθειας για την διεθνή επαναθεμελίωση της διεθνούς επωνυμίας της χώρας.


voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: