3.3.12

To ΔΝΤ έβαλε «αγγελία» και αναζητά «κυνηγούς» φοροφυγάδων για να εργαστούν στην Ελλάδα!!...


«Αγγελία» έβαλε το ΔΝΤ και αναζητά «κυνηγούς» φοροφυγάδων για να εργαστούν στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα στα απαραίτητα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για μία από τις δύο θέσεις «ειδικών συμβούλων στη... διαχείριση εσόδων» είναι η «γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία».

Μπορεί λοιπόν οι Γερμανοί εφοριακοί να αρνήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα για να επιβλέψουν τους Έλληνες συναδέλφους τους αλλά το Ταμείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στο θέμα της φοροδιαφυγής. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι απεσταλμένοι του Ταμείου είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.

Τελικά οι επιτελείς του ΔΝΤ αποφάσισαν να διενεργήσουν διεθνή διαγωνισμό ανεξάρτητα από το εάν η ανεργία στην Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. «Το ΔΝΤ αναζητά δύο ειδικούς για την πλήρωση θέσεων εργασίας συμβούλων διαχείρισης εσόδων, με έδρα την Αθήνα στην Ελλάδα.
H διάρκεια της σύμβασης θα είναι αρχικά για περίοδο ενός έτους, με πιθανότητα επέκτασης έως τον Δεκέμβριο του 2013, ανάλογα με την επίδοση» γράφει χαρακτηριστικά στην αγγελία του το Ταμείο.




Στην ανακοίνωση μπορεί να μην αναφέρεται ο μισθός που θα εισπράξουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι αλλά απαριθμούνται ένα προς ένα τα προσόντα και οι ευθύνες που θα έχουν:

«Προσόντα

Οι θέσεις απαιτούν βασικές τεχνικές δεξιότητες και προσόντα, συμπεριλαμβανομένων της καλής γνώσης και εμπειρίας σε:

θέματα διαχείρισης της φορολογικής νομοθεσίας και υποχρεώσεων της Ε.Ε, συμμόρφωσης σε βασικές φορολογικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει ελέγχους, είσπραξη χρεών, επίλυση διενέξεων και αρχειοθέτηση/πληρωμή φόρων.

Επίσης σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής και διαδικασιών διαχείρισης φορολογίας.

Επιπλέον, οι γνώσεις σχετικά με θέματα διαχείρισης κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών, όπως και θέματα ανάλυσης εσόδων και ανάλυσης κινδύνου συμμόρφωσης θα εκτιμηθούν. Αυτά τα προσόντα αφορούν μια ανώτερη θέση, στο πλαίσιο θεμάτων διαχείρισης της εθνικής φορολογίας και αναφέρονται σε εργασία στο επιτελείο (κεντρικά γραφεία) και/ή σε εργασία σε περιφερειακά γραφεία.




Υποψήφιοι που μπορούν να γίνουν δεκτοί πρέπει:

Να έχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, ή ισοδύναμα προσόντα σχετικά με επαγγελματική ενασχόληση• να μιλούν άπταιστα την Αγγλική, να διαθέτουν ισχυρές γραπτές και προφορικές επικοινωνιακές δεξιότητες να έχουν εξαιρετικές διαπροσωπικές ικανότητες συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού στην ομαδική εργασία, στη διατήρηση σχέσεων αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους χορηγούς και τη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Επίσης να είναι εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα συστήματα υπολογιστών και τις εφαρμογές του software.

Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν:

• Εμπειρία στη διοίκηση της φορολογικής λειτουργίας,
• Συμμετάσχει σε προγράμματα αναμόρφωσης φορολογικού συστήματος
• Έχουν προηγούμενη εμπειρία στην οικοδόμηση διαχείρισης εσόδων (όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες τεχνικής βοήθειας διοίκησης φορολογίας και σε οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης και εργαστηρίων)
• Εμπειρία στη διοίκηση και εποπτεία τεχνικής βοήθειας και
• Γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία»


Δείτε εδώ την αγγελία
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: