3.3.12

WSJ: "Μια συμφωνία εξαθλίωσης για την Ελλάδα" ...


Την ώρα που η υπογραφόταν η συμφωνία στις Βρυξέλλες για να καταβληθούν επιπλέον 40 δισ. στις ελληνικές τράπεζες (τα οποία θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός, φυσικά) από το πακέτο των 130 δισ. ευρώ και ο τραγικός και μοιραίος για ... την Ελλάδα, τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος έδινε άλλη μία συνέντευξη υποδυόμενος τον "πρωθυπουργό", η Wall Street Journal κυριολεκτικά "ξεβράκωνε" την συμφωνία:

«Είναι εύκολο να χαθεί κανείς στις λεπτομέρειες, τις συντομογραφίες και τα ακρωνύμια που περιβάλλουν το πακέτο διάσωσης από πέρυσι το καλοκαίρι. Αλλά μην κάνετε λάθος, παραμένει μια άθλια συμφωνία τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» γράφει αρθρογράφος της Wall Street Journal σήμερα, σχετικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και τα όσα υποστηρίζει ο Λ.Παπαδήμος..

Ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η συμφωνία αυτή συνιστά «μια τεράστια πολιτική και οικονομική ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί τα επόμενα χρόνια».

«Μια λεπτομέρεια» αναφέρει το άρθρο «το σχέδιο δεν θα σώσει στην πραγματικότητα την Ελλάδα. Με τη συμφωνία, οι περικοπές δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού θα αγγίξουν το 20% του ΑΕΠ, τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ χώρα στην ιστορία».

Με απλά λόγια, αυτό που γράφουμε εδώ και δύο χρόνια: Ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, οι φορολογούμενοι στην Ευρώπη θα πληρώσουν και οι τράπεζες θα απολαύσουν τις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: