12.4.12

Στο 10,8% η ανεργία στην ευρωζώνη...


Στο υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της οικονομικής κρίσης διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη, φτάνοντας το 10,8% το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο δείκτης ανεργίας στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά ... 0,1% τον Φεβρουάριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Γενικότερα, ο δείκτης ανεργίας που αφορά και τις 34 χώρες του ΟΟΣΑ παραμένει σταθερός στο 8,2%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τους ανέργους να φτάνουν τα 45 εκατομμύρια.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ανεργία άγγιξε 10,2%. Στις χώρες της ευρωζώνης ο δείκτης ανεργίας διαφοροποιείται ανάλογα με το πόσο πλήττει η οικονομική κρίση κάθε χώρα και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται. Το υψηλότερο ποσοστό κατέχει η Ισπανία, με την ανεργία να βρίσκεται στο 23,6%.

Αύξηση παρουσίασαν η Πορτογαλία και η Ιταλία. Στη Γερμανία και τη Γαλλία τα ποσοστά των ανέργων διατηρήθηκαν σταθερά στο 5,7% και 10% αντίστοιχα. Εκτός ευρωζώνης, στις ΗΠΑ και στον Καναδά η ανεργία φαίνεται να μειώνεται, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό κατέχει η Νότια Κορέα με 3,7%.

Στοιχεία για την Ελλάδα όσον αφορά τον Φεβρουάριο δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, αλλά τον Δεκέμβριο η ανεργία άγγιξε το 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: