16.4.12

ΠΑΤΡΑ: 14χρονα επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο...


Θύμα επίθεσης... 14χρονων έπεσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός στην Πλατεία Παντάνασσας! Και όλα αυτά επειδή έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που συχνάζουν στο σημείο να προσέχουν ώστε να μην σπάνε παγκάκια, μάρμαρα αλλά και να μην γράφουν συνθήματα πάνω σε....
αγάλματα (είναι γνωστό πως η προτομή του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' βάφεται κατά καιρούς... πράσινη, κόκκινη κλπ). Οι ανήλικοι του επιτέθηκαν, άρχισαν να τον βρίζουν, ενώ επιτέθηκαν και σε ιερείς αλλά και κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία ακούγοντας... φασαρία!

«Το τι βρισιές ακούσαμε εγώ και οι ιερείς δεν περιγράφεται» δήλωσε ο κ. Σιγαλός. «Άκουγα από 14χρονα να βρίζουν τα θεία και να με περιλούζουν με ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν πίστευα στα αυτιά μου, πόσο μάλλον όταν έβλεπα αμούστακα παιδιά να βρίζουν με αυτόν τον τρόπο. Παιδιά είναι, δεν λέω, όμως κάποιος θα πρέπει να τα συνετίσει» δήλωσε.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες πλατείες. «Πήγα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, έκανα παρατήρηση σε ρομά που κατασκηνώνουν εκεί και αφού τρώνε και πίνουν, εγκαταλείπουν τα αποφάγια τους στο γκαζόν... και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε. Πήγαν να με φάνε» δηλώνει ο αντιδήμαρχος.

«Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτή την πόλη. Η Τριών Συμμάχων έχει βεβηλωθεί, κάθε μέρα συνεργεία του Δήμου μαζεύουν συντρίμμια και χαλασμένα παγκάκια, σπασμένα μάρμαρα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τα συνθήματα στα δημόσια κτίρια. Τον Έσπερο στην Πλατεία Γεωργίου τον βάφουμε κάθε τρεις και λίγο. Όπως και άλλα κτίρια» επεσήμανε.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού τα οικονομικά του Δήμου (λόγω μνημονίου) πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Υλικά δεν υπάρχουν όπως και προσωπικό. Αποτέλεσμα οι κοινόχρηστοι χώροι να αφήνονται στο έλεος... των βανδάλων! «Θα τελειώσουν υα υλικά, δεν θα έχουμε προσωπικό και τότε ο κόσμος θα παραπονιέται. Αλλά τι να κάνω; Δεν προλαβαίνω τους βανδάλους». Ο κ. Σιγαλός καλεί τους δημότες να καταγγέλλουν τους βανδάλους: «Μόνο έτσι θα συνετιστούν. Θα πέφτουν αυστηρά πρόστιμα τα οποία αν δεν πληρώνουν θα πηγαίνουν στην εφορία τους. Μόνο έτσι θα σταματήσουν. Υπάρχει και ο κανονισμός καθαριότητας. Μία μικρή μειοψηφία στο έλεος της ελευθερίας κάνει ότι θέλει. Βάφει τοίχους σε πορείες, καταστρέφει. Ας κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές να δούμε αν θα συνεχίσουν».

Αφόδευαν... στην Πλ. Ελευθερίας
Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας ορισμένων είναι ότι πρόσφατα στην Πλατεία Ελευθερίας εντοπίστηκαν κάποιοι... να αφοδεύουν στο κέντρο της! «Με ειδοποίησαν πως είχαν αφοδεύσει στην Πλατεία Ελευθερίας. Σκεφθείτε που έχουμε φτάσει» μας είπε ο αντιδήμαρχος. Ο κ. Σιγαλός κατήγγειλε ακόμη πως ακόμη και σε περιπτώσεις κοπής δένδρων και φυτών παρεμβαίνει αλλά και πάλι δέχεται επιθέσεις: «Τι σε νοιάζει εσένα ρε, το φυτό εμπόδιζε τη θέα στη βιτρίνα του καταστήματός μου» του είπε έμπορος. Το πρωί της περασμένης Κυριακής έκανε παρατήρηση σε δύο οδηγούς αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει... στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (για να πιουν τον καφέ τους) και εκείνοι του επιτέθηκαν λέγοντάς του «ποιος είσαι εσύ ρε» και συνεχίζοντας εκστομίζοντας και άλλα πολλά με φανερή απειλητική διάθεση...
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: