2.4.12

Από τις 16 Απριλίου πιάνουν δουλειά οι "ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ"...


Αμέσως μετά το Πάσχα ενεργοποιείται η νέα Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών με αποστολή και έργο την αντιμετώπιση της διαφθοράς στους κόλπους των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους. Η νέα υπηρεσία θα... Αυπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών και έχει έδρα την Αθήνα. Ως παράρτημα αυτής λειτουργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών

Υποθέσεων βόρειας Ελλάδας, με έδρα την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Οι «αδιάφθοροι» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων «πιάνουν δουλειά» από τις 16 Απριλίου και θα ασχοληθούν με:

Φαινόμενα χρηματισμού - δωροδοκίας των υπαλλήλων, ύστερα από αυτόφωρη σύλληψη ή από συλλογή εμπεριστατωμένων - διακριβωμένων καταγγελιών.

Ιδιαίτερα σοβαρών υποθέσεων που έχουν, ως συνέπεια, σημαντική απώλεια εσόδων του κράτους, οι οποίες παραπέμπονται από την Οικονομική Επιθεώρηση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στοχευμένους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων.

Για την άσκηση του έργου της, η υπηρεσία θα έχει πρόσβαση στα φορολογικά και στατιστικά δεδομένα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, θα προχωρεί στη συλλογή, διερεύνηση, επεξεργασία, σύνθεση, ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των πληροφοριών ή καταγγελιών και στοιχείων, που αφορούν, περιοριστικά, στην εμπλοκή υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Οι «αδιάφθοροι» θα έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία ή στοιχείο, οποιασδήποτε Αρχής ή Υπηρεσίας ή προσώπου, για την άσκηση του έργου τους, ύστερα από την έκδοση σχετικής υπηρεσιακής εντολής.

Στο ίδιο πλαίσιο θα προχωρούν στη διενέργεια διοικητικών ερευνών, προκαταρκτικών εξετάσεων και Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων και θα παραπέμπουν τους υπαλλήλους στα αρμόδια πειθαρχικά Όργανα και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, για την πειθαρχική και ποινική δίωξή τους.
http://petraskandalou.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: