5.4.12

Δουλέμποροι άφησαν 17 χρονο ομοεθνή τους να πεθάνει από την πείνα !...


Υπόθεση απαγωγής από κύκλωμα απάνθρωπων δουλεμπόρων, με ανατριχιαστική κατάληξη, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Ασφάλειας Αττικής. Οι δουλέμποροι κρατούσαν επί δυόμισι μήνες, χωρίς φαγητό, 17χρονο Πακιστανό, προκειμένου να...
αποσπάσουν λύτρα από τους συγγενείς του και στο τέλος τον εγκατέλειψαν νεκρό από ασιτία, σε ένα παγκάκι στους Αγίους Αναργύρους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι οκτώ Πακιστανοί, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας και αναζητούνται οι υπόλοιποι.
Η απαγωγή του 17χρονου διαπράχθηκε περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2010 και διήρκησε έως την 9-1-2011, όταν βρέθηκε, νεκρός, ο ανήλικος από συγγενείς του που διαμένουν στην Ελλάδα. Όπως προέκυψε ιατροδικαστικά, ήταν υποσιτισμένος, αφού οι δράστες, για να εκβιάζουν τους συγγενείς του στο Πακιστάν, δεν του έδιναν τροφή.
Ο 24χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη, είναι αυτός που διαπραγματευόταν με τους συγγενείς του απαχθέντα την καταβολή των λύτρων για την απελευθέρωσή του και επιπλέον φρουρούσε τον 17χρονο, στο διάστημα της κράτησής του.
Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν τον 17χρονο, μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, στην Ελλάδα και τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας από τους συγγενείς του να τους καταβάλουν το ποσό των 5.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Οι συγγενείς του θύματος κατέβαλαν το ποσό, όμως οι δράστες συνέχιζαν να τον κρατούν, απαιτώντας και άλλα χρήματα.
Τις βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου του 2011, οι δράστες επικοινώνησαν με τους συγγενείς του απαχθέντα για να τον παραλάβουν από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου και τον βρήκαν σε ένα παγκάκι, νεκρό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να συλληφθούν οι συνεργοί του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: