11.4.12

Φυλάκιση 1 έτους σε ιερέα για παιδική πορνογραφία...


Παδικό πορνογραφικό υλικό από το ιντρνετ παραδέχτηκε ότι «κατέβαζε» ιερέας από το Ζάγκρεμπ. Πρόκειται για τον 61 ετών Μλάντεν Κόζινα, ο οποίος κατηγορείται ότι από το 2007 ως το 2010 «κατέβασε» περίπου 3000 φωτογραφίες παιδιών από διάφορες ιστοσελίδες που προωθούν την παιδική πορνογραφία.
Ο ...


ιερέας συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης, υπό τη βρετανική Σκότλαντ Γιαρντ, για την πάταξη της προώθησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν έρευνες σε 30 σπίτια στην Κροατία, κατασχέθηκαν δεκάδες υπολογιστές, εκατοντάδες κάρτες μνήμης και χιλιάδες cd's και dvd's. Η επιχείρηση αφορούσε τη δράση 24 ατόμων στην Κροατία, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες για κατοχή πορνογραφικού υλικού, με «πρωταγωνιστές» μικρά παιδιά.
Ο ιερέας είχε αποφυλακιστεί προσωρινά μετά τη σύλληψή του και στη διάρκεια της προδικαστικής έρευνας, η Αρχιεπισκοπή του Ζάγκρεμπ τον απάλλαξε από όλα του τα καθήκοντα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τελικά ο ιερέας ομολόγησετην ενοχή του και κατόπιν συμφωνίας με την Εισαγγελία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: