18.4.12

Στο κελί 2 του Κορυδαλλού ο Άκης (BINTEO)...


To πρώτο 24ο του Άκη στις φυλακές...
Στο κελί 2 της έκτης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού κρατείται από χθες ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος. Το πρώτο 24ωρο πέρασε χωρίς να συναντήσει κανένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο αλλά ούτε και... τους δικηγόρους του, οι οποίοι αναμένεται να τον επισκεφθούν σήμερα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία και έλεγξαν τα προσωπικά αντικείμενα του πρώην υπουργού. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να μάθει τις ώρες του επισκεπτηρίου.
Το χρονικό της μεταγωγής του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό

Μόλις το αυτοκίνητο πέρασε την πύλη των φυλακών ο πρώην υπουργός κατέβηκε, με ένα κόκκινο φάκελο με έγγραφα στα χέρια και χαιρέτισε έναν έναν τους άνδρες της Ασφάλειας και τους φύλακες.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον προθάλαμο όπου τον περίμενε ο αρχιφύλακας και τηρήθηκε κατά γράμμα η προβλεπόμενη διαδικασία. Ελέγχθηκαν οι δύο σακούλες με τα προσωπικά αντικείμενα που έφερε μαζί του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους φύλακες ένα ποτήρι νερό.
Ο πρώην υπουργός ζήτησε να πάρει μαζί στο κελί του τον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας προκειμένου να τον μελετήσει και την φαρμακευτική αγωγή του, αίτημα που έγινε δεκτό.



Στη συνέχεια ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των επισκεπτηρίων που προβλέπει επισκέψεις κάθε Δευτέρα και Τετάρτη για τα μέλη της οικογένειας του και φίλους του και καθημερινά για τους συνηγόρους του.



Ωστόσο χθες δεν προβλεπόταν καμία επίσκεψη με βάση των κανονισμό και ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο κελί με τον αριθμό 2 στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται υπόδικοι για οικονομικά εγκλήματα.



Στο κελί, που πριν από λίγο καιρό κρατήθηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ, ο πρώην υπουργός είναι μόνος του και προαυλίζεται ξεχωριστά για λόγους ασφαλείας.



Το κελί βρίσκεται στο ισόγειο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν θα έχει κινητό, ενώ θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο με τηλεκάρτες, σύμφωνα με τον κανονισμό της φυλακής.

Στην ίδια πτέρυγα κρατείται και ο στρατηγός Ντερτιλής, επίορκοι αστυνομικοί, δικαστικοί και στο παρελθόν ο εισαγγελέας, Νικόλαος Καλούσης που είχε πρωταγωνιστήσει στο παραδικαστικό κύκλωμα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: