26.4.12

Ζητούν μείωση των τιμών των καυσίμων, πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη στη Κρήτη...


Την μείωση των υψηλών τιμών των καυσίμων ζητά με ψήφισμα που εξέδωσε ο σύλλογος βενζινοπωλών του Νομού Χανίων που από κοινού με το Επιμελητήριο διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στο ΕΒΕΧ ευρεία σύσκεψη συλλόγων και φορέων για το θέμα.

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, το...

Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα αναλάβουν πρωτοβουλία - πάντα σε συντονισμό με τους εμπλεκόμενους φορείς - για την σύνταξη υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται από τα αρμόδια Υπουργεία η μείωση της βενζίνης.

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η βενζίνη στη Κρήτη

Το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ ξεπέρασε η βενζίνη στη Κρήτη σήμερα, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ίσχυαν στις 4:50 το απόγευμα της Πέμπτης και δημοσιεύονται από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Οι καταναλωτές στο Νομό έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν βενζίνη, αφού η ανώτερη τιμή της βενζίνης στο Νομό έφτασε στα 2,059 ευρώ το λίτρο ενώ η χαμηλότερη στα 1,898.

Σε Ηράκλειο και Λασίθι η τιμή ανά λίτρο φλερτάρει με τα 2 ευρώ, αφού σκαρφάλωσε στα 1,999 ευρώ ανά λίτρο.

Στα Χανιά, η μέγιστη τιμή που παρατηρήθηκε σε πρατήριο άγγιξε τα 1,985 ευρώ το λίτρο, ενώ υπήρξαν καταναλωτές που προμηθεύτηκαν βενζίνη με ελάχιστο κόστος το 1,828 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές των καυσίμων που «καίνε» την τσέπη των καταναλωτών εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες, έχουν αποτελέσει αρκετές φορές θέμα δημόσιας συζήτησης και προβληματισμού για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά καυσίμων.


Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Βαγγέλης Κώτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Βενζινοπωλών, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Αμπαδιωτάκης, από το Τμήμα Εμπορίου Π.Ε. Χανίων κ. Ντουντουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φορτηγών κ. Κουκουράκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κορναράκης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Α’ Αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΧ κ. Μυλωνάκης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων κ. Παυλάκης, ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ. κ. Μπικάκης, οι Πρόεδροι, Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Ζερβουδάκης και Κισσάμου κ. Αννουσάκης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Χαιρετάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών κ. Κουρομιχελάκης, ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς και Γενικός
Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΧ κ. Τραχαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταλλοκατασκευαστών και Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΧ κ. Στριλιγκάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΤΑΧΙ κ. Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Λεοφωρείων κ. Χατζηδάκης, από το σύλλογο Τουριστικών Γραφείων κ. Παπαμιχελάκης, από το σύνδεσμο Θερμουδραυλικών ο κ. Λιμογιάννης, η Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών κ. Μελάκη, πολλοί πρατηριούχοι υγρών καυσίμων κ.α.

http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: