27.4.12

Εκλεκταί υποψηφιότητες-3: Κωστάκης Καραμανλής, ο Βατοπεδινός...


Εκλεκταί υποψηφιότητες- 1+ 2
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,


Η ιδιώτευση (με βουλευτικό μισθό και πρωθυπουργική σύνταξη) λειτουργεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ κι έτσι η ΝΔ χωρίς αιδώ κοσμεί τα ψηφοδέλτιά της με το λιποτάκτη τ.πρωθυπουργό, που...

πριν δραπετεύσει από τη γεμάτη σκάνδαλα πρωθυπουργία του, εκτίναξε το έλλειμμα και οδήγησε τη χώρα στα πρόπυλα του Βατερλώ της. Όπως είχε καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γ. Προβόπουλος, είχε ενημερώσει τον κ.Καραμανλή στις 9.1. και στις 2 9.2009, και η δυναμική του χρέους θα είχε ανακοπεί αν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα. Ο
άνθρωπος που έγινε πρωθυπουργός λόγω του ονοματεπώνυμού του, που δεν δίστασε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συρθεί από έναν Φαρισαίο αρχιεπίσκοπο στο να υπογράψει για ένα δημοψήφισμα, το οποίο και οι δυο τους ξέχασαν μετά τη νίκη της ΝΔ, αυτός που η σύζυγός του απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική κάτω από συνθήκες οι οποίες απασχόλησαν τον Τύπο, και η οποία το 1998 ίδρυσε με το Χρήστο Ζαχόπουλο τον πολιτιστικό σύλλογο «Ανέμη», με πρόεδρο την ίδια και αντιπρόεδρο αυτόν, ο πρωθυπουργός που διέθεσε το κρατικό αεροπλάνο (και το μαγικό φυλαχτό του!) για να πάει στο Μαϊάμι ο αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας (η οποία στέκεται φραγμός στον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας και απαγορεύει τις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων) για να αρπάξει ζωτικό μόσχευμα από τον ασθενή που το δικαιούνταν, τολμάει να βάζει υποψηφιότητα στην πόλη που ο εκλεκτός του φίλος δήμαρχος, νομάρχης και περιφερειάρχης καταδικάστηκε τελεσίδικα (παρά την έφεση του αδέκαστου Αρείου Πάγου) σε φυλάκιση ενός έτους και σε αργία, για τη μείωση των προστίμων από 89.000 σε 5.000 ευρώ σε βενζινοπώλη, που κατέστρεφε τις μηχανές των αυτοκινήτων των πελατών του νοθεύοντας τα καύσιμα. Είναι ο πρωθυπουργός που μοίρασε επιταγές (υπήρχαν λεφτά) για να αγοράσει ψήφους από τα θύματα των πυρκαγιών της Ηλείας. Είναι αυτός που επί των ημερών του έγινε η εκταμίευση ποσού-ρεκόρ λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2006, για «απόρρητες δαπάνες» από τις γενικές γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Είναι ο ίδιος επί των ημερών του οποίου στην κορυφή των κρατικών διαφημίσεων (Ιανουάριος– Σεπτέμβριος 2008) βρίσκονταν όπως αποκαλύφθηκε («Κυρ.Ελευθεροτυπία»-26/10/2008) «η «Χώρα» και η «Χώρα της Κυριακής» του (και τηλεοπτικού σχολιαστή) Γ. Τράγκα, που έλαβαν 1.823.463 ευρώ, δηλαδή το 6% της συνολικής δαπάνης, ενώ η κυκλοφορία τους αντιπροσωπεύει μόλις το 0,3%. Πρακτικά, για τις καταχωρίσεις στη «Χώρα της Κυριακής» η κυβέρνηση πλήρωνε για κάθε φύλλο που πωλήθηκε το 2008 περί τα 24 ευρώ!». H «Kαθημερινή» (09-12-2007) συμπληρώνει φωτογραφίζοντας τη «Χώρα»: «Πρώτη σε κρατική διαφήμιση στην Ελλάδα σήμερα είναι μια κυριακάτικη έκδοση αθηναϊκής εφημερίδας με κυκλοφορία που κυμαίνεται στα 5.000 φύλλα. … το σύνολο των δημοσίων κονδυλίων που εισέπραξε στο δεκάμηνο φέτος έφτασε στο 1.786.118 ευρώ. Αν προστεθεί και η κρατική διαφήμιση που πήρε το καθημερινό της φύλλο, τότε το συνολικό ποσό που εξασφάλισε από το κράτος ως διαφήμιση, φτάνει στα 2.500.000 ευρώ! Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες, με πωλήσεις πάνω από 150.000 φύλλα, μόλις και μετά βίας φτάνουν στο 1.000.000 ευρώ…».
Θα αρκούσε και μόνο το γεγονός της υποψηφιότητας του αργόμισθου βουλευτή (φωτ.2-«Καθημερινή» 25-4, Αν.Πετρουλάκης) και αργόσχολου (εκτός αν τα σκάνδαλα θεωρούνται εργασία) πρωθυπουργού, αυτού που εξαγόρασε το αναμενόμενο εκλογικό μαύρισμά του στην Ηλεία μοιράζοντας το 2007 τριχίλιαρα ακόμη και σε μη πυρόπληκτους, για να ρίξει το κόμμα του Μυστικοκονδυλιάρχη στα εκλογικά τάρταρα, αυτός όμως διεκδικεί με μανία την πρωθυπουργία, και μάλιστα απαιτώντας τριτοκοσμική αυτοδυναμία, απειλώντας το οικονομικό πτώμα Ελλάδα με επαναληπτικές εκλογές. Η χώρα όμως των Λωτοφάγων ψηφοφόρων-πελατών δεν πτοείται και ακολουθεί την οδό των πεπρωμένων της με πιθανότατο εκλογικό αποτέλεσμα την είσοδο στη Βουλή της «Χρυσής Αυγής» και των κομμάτων των τ.καραμανλικών βουλευτών κ.κ.Καμένου και Καρατζαφέρη, παρά το γεγονός ότι ο μεν πρώτος καταγγέλλεται από τον (τ.σύμβουλό του;) χουντικό υπουργό Γεωργαλά για μια συγγραφική απάτη και για απλήρωτη εργασία, φήμη που είχε και παλιότερα δημοσιοποιηθεί,
http://www.lifo.gr/now/politics/9167
ο δε δεύτερος από θιασώτης της υπουργοποίησης στελέχους της Χρυσής Αυγής με τη ΝΔ όψιμα ανακαλύπτει πως αυτή είναι κόμμα Σατανιστών και Ναζιστών.

ΥΓ
Όπως είναι γνωστό ο κ.Σαμαράς μιλώντας (25.1.2012) για το Βατοπέδι και την κυβέρνηση Καραμανλή, στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων «RIA Novosti», δήλωσε: «Πρέπει να ξέρετε ότι η υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.».
Το σαμαρικό μπλογκ antinews αναδημοσιεύει επί πρωθυπουργίας Καραμανλή (ή μάλλον προαναγγέλλει) φήμες που δημοσιεύει την επομένη η εφημερίδα του κ.Κύρτσου:
«Τώρα και κρυφές ….ρασοκάμερες. Από factorx στις 29/11/2008
…..Προσέξτε τις γράφει η free press εφημερίδα του κ. Κύρτσου (σημ.Λασκ: 30.11.2008) και βγάλτε συμπέρασμα: Συγκεκριμένη «φήμη θέλει κρυφό (τηλεοπτικό) κύκλωμα να έχει τοποθετηθεί και στα δωμάτια της Μονής, και δη σε αυτά που είναι προορισμένα για τους VIP καλεσμένους των κ.κ. Εφραίμ και Αρσένιου. Σκέψη επίσης καθόλου παράλογη αν σκεφτεί κανείς ότι τα δωμάτια αυτά έχουν φιλοξενήσει βασιλείς, πρωθυπουργούς και επιχειρηματίες (για λόγους προστασίας τους δηλαδή)….Η φήμη αυτή, αν ισχύει, πρακτικά σημαίνει ότι πολιτικά πρόσωπα μεγάλου ειδικού βάρους για τη χώρα μας έχουν καταγραφεί στις… «ρασοκάμερες» και ο κίνδυνος το υλικό να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους είναι προφανής. Οι φήμες που αρκετοί έχουν ακούσει, αλλά δεν θέλουν και να πιστέψουν, κάνουν λόγο για βιντεοσκόπηση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα (της εποχής που έγινε η βιντεοσκόπηση) και εν ενεργεία κρατικού λειτουργού, τους οποίους συνδέει η μεταξύ τους φιλία…»
Σημ.Λασκ: Η δημοσίευση της Free Sunday, εδώ:http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/21/05.pdf
Προσωπικά δεν μου φαίνεται περίεργο ένας ηγούμενος που βλασφημεί κατά της Αναστάσεως του Χριστού ανακοινώνοντας στη σύζυγο του κ.Ρουσόπουλου στο Mega πως το μοναστήρι του ανασταίνει νεκρούς με χάρτινες εικονίτσες, να μην διστάζει να καταγράφει τους φιλοξενούμενούς του στα υπνοδωμάτιά τους με κάμερες: «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, … Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια» (Βατοπαίδι– Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία-31 Οκτ 2009-Κώστας Βαξεβάνης. ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ». Αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας υποψήφιος πρωθυπουργός να στηρίζει ένα τέτοιο τεράστιο οικονομικό, ηθικό και θρησκευτικό σκάνδαλο, όπως επίσης αναρωτιέμαι γιατί δεν διερευνήθηκε δικαστικά αυτή η φήμη, που αν αληθεύει δημιουργεί τεράστιο ζήτημα.


Ροΐδη Εμμονές

manier-manier.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: