8.4.12

Σήμερα στις 5 μμ νέα συνάντηση Διαμαντοπούλου – ΠΝΟ ...


Υπό την πίεση της κοινής γνώμης νέα συνάντηση κυβέρνησης με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έχει προγραμματισθεί για τις 5 το απόγευμα σήμερα Κυριακή, στον Πειραιά.

Στόχος να βρεθεί η ... χρυσή τομή και τελικά να ανασταλεί η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα ( Μ.Τρίτηκαι Μ.Τετάρτη).

Το Σάββατο η υπουργός Ανάτυξης απέστειλε επιστολή προς τους ναυτεργάτες στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιοποίησε θέσεις και δεσμεύσεις για όλα τα θέματα που έθεσε η ΠΝΟ μεταξύ των οποίων και το ζήτημα για τον Οίκο Ναύτου. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στη ΝΕΤ επιβεβαίωσε ότι τη Μεγάλη Δευτέρα η ΠΝΟ θα έχει συνάντησει με τουν υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο για τον Οίκο Ναύτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Αννα Διαμαντοπούλου θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για να κάνει διεκρινήσεις στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει χωρίς να προσκομίσει κάτι ουσιαστικά νεότερο.Αν οι συνδικαλιστές δεν υποχωρήσουν παρά την πρόταση διαλόγου αναφέρεται ότι μετά είναι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά- προφανώς και αυτό της επιστράτευσης.Ωστόσο υπάρχει συγκρατιμένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί »οδός επαφής».
Από την άλλη πλευρά εκπρόσωποι των ναυτεργατών αναφέρουν πως οι έως τώρα έγγραφες απαντήσεις της κ.Αννας Διαμαντοπούλου δεν τους ικανοποιούν και εκφράζουν απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης.
prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: