16.4.12

BBC: Η αλήθεια για τους Έλληνες ιδιοκτήτες Porsche ...


Εκτενές άρθρο με τίτλο «Η αλήθεια για τους Έλληνες ιδιοκτήτες Porsche» δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση το BBC.

Στόχος του κειμένου είναι να αποδείξει αφενός ότι ... το πραγματικό πρόβλημα μιας χώρας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα δεν είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος αν δεν το ζει και ότι ένα νούμερο δεν δείχνει πάντα την αλήθεια.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται αρχικά στην Ελλάδα: "Πριν από μερικά χρόνια, κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα περισσότερες Πόρσε Καγιέν από όσους φορολογούμενους δήλωναν πάνω από 50.000 ευρώ, ένα ποσό ελαφρώς πάνω από την τιμή του εν λόγω οχήματος".

Αποδίδει φυσικά την εν λόγω φράση στον Ηρακλή Πολεμαρχάκι, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού αλλά διευκρινίζει ότι όταν ερωτήθηκε σχετικά ο ίδιος απάντησε πως ήταν απλά μια παρατήρηση που έκανε με όσα κυκλοφορούσαν στους πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα μερικά χρόνια πριν.

Το μοναδικό στοιχείο που γνώριζε ήταν πως ο αριθμός Πόρσε Καγιέν στη Λάρισα ήταν διπλάσιος από αυτός των Πόρσε Καγιέν στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Όταν το BBC απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο της Πόρσε Lukas Kunze ο ίδιος γέλασε και χαρακτήρισε την ιστορία γελοία.

Διότι στην Ελλάδα είχαν πωληθεί περίπου 1.500 Πόρσε Καγιέν από τότε που εισήχθη στην ελληνική αγορά το εν λόγω αυτοκίνητο, πριν από εννέα χρόνια.

Άρα το όλο θέμα ήταν απλά μια φράση που χάλασε την εικόνα της χώρας μας καθώς ήταν αρκετή για να «παίξει» σε όλα τα διεθνή μέσα.

Ωστόσο μπορεί το θέμα με τις Πόρσε να μην ισχύει, αλλά δυστυχώς η φοροδιαφυγή δεν είναι ψέμα.

«Οι Έλληνες δεν πληρώνουν το μερίδιο φόρου που τους αναλογεί με τις εισπράξεις για τον φόρο εισοδήματος είναι μόλις 4,7% του ΑΕΠ, ο χαμηλότερος στην ευρωζώνη», σχολιάζει το κείμενο.

mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: