24.4.12

Την πήρε το τσουνάμι, βρέθηκε στην Αλάσκα! (BINTEO)...



Σε νησάκι της Αλάσκας βρέθηκε μία μπάλα ποδοσφαίρου, η οποία παρασύρθηκε από το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011.

Την μπάλα, η οποία είχε κάτι γραμμένο στα... ιαπωνικά, βρήκε ο David Baxter στο νησάκι Μίντλετον. Η γυναίκα του κ. Baxter, Yumi, που είναι γιαπωνέζα, μετέφρασε το κείμενο το οποίο ανέφερε ένα όνομα, ένα σχολείο και μία ευχή για καλή επιτυχία.

Όπως αποδείχτηκε, η μπάλα άνηκε στον 16χρονο Misaki Murakami, ο οποίος την ημέρα του σεισμού δεν είχε πάει στο σχολείο γιατί ήταν άρρωστος. Ευτυχώς, πρόλαβε να μεταφερθεί εγκαίρως σε μέρος μακριά από την ακτή, γιατί η πόλη του (Rikuzen-takata) υπέστη σοβαρές ζημιές από το τσουνάμι. Μάλιστα, το σπίτι του παρασύρθηκε από το ορμητικό κύμα.

Όπως είπε ο μαθητής, η μπάλα ήταν δώρο συμμαθητών του το 2005, όταν άλλαξε σχολείο.

Ο κ. Baxter δήλωσε ότι θα επιστρέψει τη μπάλα στον 16χρονο μαθητή, ο οποίος την περιμένει πως και πως, καθώς δεν έχει καταφέρει να βρει τίποτα από όσα έχασε εξ αιτίας του τσουνάμι.
Μάλιστα, ο κ. Baxter έχει βρει και μία μπάλα βόλεϊ στην ίδια περιοχή, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της.

Στην Αλάσκα έχουν εντοπιστεί και άλλα αντικείμενα που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι, όπως ένα αλιευτικό.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: