26.4.12

Εικόνες σοκ στις «τρώγλες» της Μενάνδρου- Η πρώτη σύλληψη ιδιοκτήτη διαμερίσματος...


Άρχισε ο έλεγχος διαμερισμάτων του Κέντρου της Αθήνας που αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης από την διαμονή υπεράριθμων μεταναστών από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων, του ...
αρμόδιου Εθνικού Φορέα για τα Λοιμώδη Νοσήματα (ΚΕΕΛΠΝΟ), με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών.


Στο πλαίσιο της επιχείρησης «σκούπα» έγιναν ελέγχοι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου).

Σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συνολικά 21 μετανάστες.

Από αυτούς, οι έξι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Συνελήφθη, ακόμα, ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος, ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης, ενώ αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που επέτρεπε την υπεράριθμη διαμονή παράνομων αλλοδαπών.

Οι είκοσι ένας μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οκτώ από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Επίσης, δυο διαμερίσματα ελέγχθησαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επισημαίνεται ότι κατά των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων που διαπιστώνεται υπεράριθμη στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα σχηματίζεται δικογραφία, σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης, και εφόσον εντοπίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις Εισαγγελικές Αρχές...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: