5.4.12

Παρέμβαση Διαμαντοπούλου για την απεργία των ναυτεργατών...


Συνάντηση – ακόμα και εντός της ημέρας – με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Χαλά ζητεί με επιστολή, που απέστειλε σήμερα Τετάρτη στην ΠΝΟ, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να ... συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Στην επιστολή καλεί μάλιστα τη συνδικαλιστική ηγεσία των ναυτεργατών να της καταθέσει εγγράφως τα σχετικά αιτήματά και τις προτεινόμενες λύσεις.

Στην επιστολή της η υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της πρόθεσής σας να απεργήσετε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν έχω λάβει ούτε εγώ ούτε οι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί καμία επιστολή, ούτε αίτημα που να εξηγείτε τα νέα θέματα ή αιτήματα που προέκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας. Επειδή και οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, σάς καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται. Θα παρακαλούσα για την άμεση και σωστή οργάνωση της συζήτησης να μάς αποστείλετε τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τις λύσεις που προτείνετε. Η συνάντηση θα ήταν χρήσιμο να γίνει εντός της ημέρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα επιδιωχθεί να γίνει είτε την Τετάρτη το απόγευμα, είτε το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, πριν από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία ελήφθη με 7 ψήφους υπέρ, 5 κατά και ένα λευκό.

Στελέχη του υπουργείου εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί τελικά αναστολή της κινητοποίησης.

Μιλώντας στο «Βήμα» συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών δήλωναν, ωστόσο, αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα παρά τις πιέσεις που δέχονται από φορείς των νησιών, εκπροσώπους κομμάτων, παραγόντων του τουρισμού, ακτοπλόους κ.ά.

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του Οίκου Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και ακολούθησε πορεία στον Πειραιά.

Εν αναμονή της απάντησης της ΠΝΟ

Η ΠΝΟ επιφυλάχτηκε να απαντήσει στην παρέμβαση της κ. Διαμαντοπούλου, κάτι που θα ξεκαθαρίσει σήμερα Πέμπτη, μετά τη σύγκληση της εκτελεστικής επιτροπής που αναμένεται να ζητήσει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς....

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: