7.4.12

Στην Ολλανδία οι εκδότες συνεργάζονται...


Τρεις από τους μεγαλύτερους εκδότες εφημερίδων της Ολλανδίας συνεργάζονται στη δημιουργία ενός ψηφιακού «περιπτέρου» (στη λογική του Spotify) όπου οι αναγνώστες θα μπορούν να ... αγοράζουν άρθρα είτε ξεχωριστά είτε ως μέρος μιας μηνιαίας συνδρομής.

Η ιστοσελίδα, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αργότερα φέτος, θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα ήδη υπάρχοντα paywall των τίτλων και θα επιτρέπει στους αναγνώστες να επιλέγουν διαφορετικό περιεχόμενο και από τις 7 εφημερίδες.

Όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, την πρωτοβουλία πήραν τρεις εκδοτικοί όμιλοι, οι De Persgroep, NRC Media και FD Media, ενώ από τους μεγάλους του χώρου λείπει μόνο η De Telegraaf.

Λεπτομέρειες για την τιμολόγηση της υπηρεσίας αλλά και το πώς ακριβώς θα δουλέψει το σχήμα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Αναλύτρια που διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών δήλωσε πεπεισμένη ότι υπάρχει αγορά για το επί πληρωμή περιεχόμενο και πρόσθεσε ότι η ιδέα είναι να μπορεί ο κόσμος να συνθέτει τη δική του εφημερίδα μέσα από τα περιεχόμενα όλων των εφημερίδων.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν γίνει ήδη πράξη στη Σλοβακία και πιο πρόσφατα στη Σλοβενία.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: