3.4.12

O ρόλος του Grey...


...στο μικροσκόπιο δικαστικής έρευνας..
Αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης αποτελεί η δραστηριότητα του δημοσιογράφου του Reuters, Stephen Grey, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή δημοσίευμα του ... πρακτορείου, που αναφέρεται σε υποτιθέμενες δραστηριότητες του προέδρου της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα, και της οικογένειάς του στον τομέα του real estate.

Με τίτλο «Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Grey», η τράπεζα χαρακτηρίζει δυσφημιστικό το δημοσίευμα του Reuters και τονίζει ότι «ο κ. Grey έχει κτίσει τους ισχυρισμούς του πάνω σε ένα ασαφούς προέλευσης, αλλά συγκεκριμένης σκοπιμότητας, έγγραφο και επικαλείται δημόσια προσβάσιμα στοιχεία, με σκοπό να προσδώσει αληθοφάνεια στο άρθρο του».

Στο άρθρο, ο Stephen Grey υποστηρίζει ότι μέλη της οικογένειας Σάλλα, μέσω εταιρειών, πραγματοποιούσαν αγορές ακινήτων, επί των οποίων είχαν γίνει συναλλαγές με την τράπεζα, με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας, σημειώνεται ότι οι εταιρείες, στις οποίες αναφέρεται το άρθρο, είναι «μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν - δημοσιεύθηκαν σε blogs, έπειτα από «καταγγελίες» πρώην υπαλλήλου που κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα.

Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων, οι εταιρείες αυτές έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές, χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα. Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε».

Την υπόθεση της πρώην υπαλλήλου της τράπεζας, Αγγελικής Αγουλού, η οποία κατηγορείται από την Πειραιώς για κατάχρηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, επικαλείται ονομαστικά, μεταξύ άλλων, το άρθρο του Reuters.

Η δραστηριότητα του κ. Grey και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: