8.4.12

Φιέστα και… ρέστα!...


Δυο… και σήμερα μείνανε!...

Πόσοι όμως θα σταματήσουν να μετρούν αντίστροφα;

Την ώρα, λοιπόν, που ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα κάνει φιέστα, οι… εμπλεκόμενοι σε πλέι-οφ και παραμονή θα... παίζουν «ρέστα»!

Με αλλού το μυαλό (όπως ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο) ή και αλλού το… αυτί (όπως θα κάνουν πολλοί με το ΟΦΗ-Παναιτωλικός).

Και σε μεταξύ τους πρόβες (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ) ή αμφίρροπες, βαρβάτες κόντρες (ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ).

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Κυριακή, 8/4 (19:00)

Άρης-Αστέρας Τρίπολης (NovaSports 1)

Κι αν σου κάτσει; Η έκτη θέση -όπου στριμώχνονται- κανονικά δεν βγάζει Ευρώπη. Τα «στριμώγματα» όμως της ΑΕΚ και (κυρίως) του Παναθηναϊκού την κάνουν στόχο με… προοπτικές για Άρη και Αστέρα. Το ποιος θα την κατακτήσει -και θα καραδοκεί στη συνέχεια- θα ξεκαθαρίσει μόνο αν υπάρξει νικητής στο «Βικελίδης». Κι αν αυτός είναι και… γηπεδούχος, η χειρότερη βδομάδα της χρονιάς τους (μετά τον αποκλεισμό απ’ τον Ατρόμητο) θα ξέρουν οι Αρκάδες ποια θα ‘ναι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (NovaSports 3)

Πρόβα… στιλέτο! Λίγες μέρες πριν συναντηθούν (και) στα πλέι-οφ, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ θα ακονίσουν τα μαχαίρια τους στο Περιστέρι. Εκεί όπου η ομάδα του Δώνη δεν θα θελήσει να κόψει στη μέση τα πανηγύρια για τη δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά κι εκεί όπου ο «δικέφαλος» θα ψάξει να ξεκόψει τις γκέλες τύπου ΠΑΣ και να περάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου


Δόξα Δράμας-Εργοτέλης (NovaSports 1)

Τη Δόξα πολλοί… ενίκησαν! Αν το καταφέρει κι ο Εργοτέλης, το δράμα της παραμονής θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο «happy end». Διότι αν με εννέα μένεις όρθιος στα Γιάννενα και με… άλλους τόσους παίρνεις πόντο απ’ τον Ατρόμητο, το τρίποντο -με έντεκα- απέναντι στην πρώτη ομάδα που έπεσε και μαθηματικά- είναι τουλάχιστον απαραίτητο για τους Κρητικούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο


Λεβαδειακός-SKODA Ξάνθη (NovaSports 1)

Ώρα κοινής… ησυχίας! Με το μυαλό στο πώς θα ησυχάσουν αμφότεροι απ’ το βραχνά της παραμονής -και το αυτί έτοιμο να ακούσει ευχάριστα από το Ηράκλειο- Λεβαδειακός και Ξάνθη ελπίζουν να απαλλαχθούν μια ώρα αρχύτερα απ’ το άγχος. Αν οι ακρίτες επαναλάβουν αυτό που θυμήθηκαν με τη Δόξα (νίκη έπειτα από οκτώ ήττες) κλειδώνουν και μαθηματικά την παραμονή. Το ίδιο, όμως, μπορούν να κάνουν κι οι Βοιωτοί, αν παρουσιαστούν όσο καλοί ΔΕΝ ήταν με τον Πανιώνιο κι ο Παναιτωλικός δεν νικήσει τον ΟΦΗ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς


ΟΦΗ-Παναιτωλικός (NovaSports 6)

Άλλος… δροσίζεται κι άλλος ζορίζεται! Την ώρα που ο ΟΦΗ έμεινε κι επισήμως χωρίς στόχους (μετά και τον αποκλεισμό απ’ τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο) ο Παναιτωλικός δεν έχει δικαίωμα να σκεφτεί κάτι άλλο απ’ το τρίποντο, ώστε να ελπίζει στον δικό του. «Τσιμπώντας» έναν μόλις πόντο από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό -και με εξίσου δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος- για τους Αγρινιώτες είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» να υποχρεώσουν τους Κρητικούς σε όγδοο ματς χωρίς νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»


Ολυμπιακός-Κέρκυρα (NovaSports 2)

Party time! Στο πρώτο ματς μπροστά στον κόσμο του ως (και μαθηματικά) πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός θα γιορτάσει την 39η κούπα! Χωρίς να τη σηκώσει, αλλά με εκπλήξεις και happenings πριν την… κυρίως φιέστα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, βέβαια, θα έχει ψάξει τη δέκατη σερί νίκη του -που θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τις (ήδη ελάχιστες) ελπίδες της Κέρκυρας να αποφύγει το «μοιραίο».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Nova Highlights)

Υπάρχει ζωή; Σε πείσμα των άδειων -και πάλι- εξεδρών και των διοικητικών παλινωδιών που προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει (τουλάχιστον) τον αγωνιστικό του σφυγμό. Απέναντι στον επικίνδυνο Πανιώνιο, που θα κυνηγήσει τον πόντο με τον οποίο υπό προϋποθέσεις (να μη νικήσει ο Παναιτωλικός στο Ηράκλειο) θα σωθεί και μαθηματικά, θα χρειαστεί ξανά τον επαγγελματισμό που έδειξε με ΟΦΗ και Άρη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (NovaSports 4)

Παναγιά μου μια… ματσάρα! Αφού η Μεγαλόχαρη τον βοήθησε στην Τούμπα να διορθώσει την γκέλα με τον Εργοτέλη, ο ΠΑΣ θέλει να πανηγυρίσει οριστικά την παραμονή (με νίκη ή ίδιο αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό). Την ΑΕΚ, όμως, δεν την ενδιαφέρει αυτό. Θα την ενδιαφέρει το τρίποντο που έχασε μέσα απ’ τα χέρια της στην Κέρκυρα και το οποίο (λόγω και της «φαγωμάρας» Ατρομήτου-ΠΑΟΚ) μπορεί να τη φέρει ξανά στην τρίτη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Σταματόγλου (Καβάλας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: