12.4.12

Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα...


Το «εκρηκτικό» κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα τονίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.BBC: Μετά από πέντε μήνες τεχνοκρατικής κυβέρνησης, ο... Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε εκλογές στις 6 Μαΐου.

Το βρετανικό δίκτυο τονίζει ότι πρόκειται για τις πρώτες εκλογές από την έναρξη της κρίσης χρέους, η οποία οδήγησε σε δραματικές περικοπές και βίαιες διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα κόμματα που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας ενισχύονται σημαντικά.

Bloomberg: «Στις 6 Μαΐου η κρίσιμη ψήφος για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ-Κοινοβουλευτική αστάθεια» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του οικονομικού πρακτορείου. Επίσης, αναφέρει τη δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ότι θα ζητήσει νέα εκλογική αναμέτρηση στην περίπτωση που το κόμμα του δεν κερδίσει την αυτοδυναμία.

aljaz-elections

Al Jazeera: Ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, αφού είπε απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνησή του πέτυχε τους βασικούς της στόχους.

New York Times: Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές την Τετάρτη, ανοίγοντας το δρόμο για την πιο σκληρή εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών. Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι δεν είναι σίγουρο ότι από την κάλπη θα βγει «τελεσίδικο» αποτέλεσμα και ότι πιθανώς θα τεθεί σε κίνδυνο το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Τέλος, αναφέρει ότι κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, καθώς η πρώτη αναμέτρηση θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ασταθές κοινοβούλιο.

france24-elect

France24: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε γενικές εκλογές στις 6 Μαΐου, μετά από πέντε μήνες σκληρών μέτρων λιτότητας που ελήφθησαν από την κυβέρνησή του, ώστε να διασφαλιστεί το ζωτικό διεθνές πακέτο διάσωσης και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.


Telegraph: «Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα». Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές, τονίζοντας τη «βαθιά οργή» των Ελλήνων για την κυβέρνηση συνεργασίας που διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση. Σημειώνει επίσης τη δημοφιλία των κομμάτων αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάνει αναφορά στη σύλληψη Τσοχατζόπουλου και στις πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: