15.4.12

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα...


Εκατομμύρια πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας, για να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το Άγιο Φως, να ... ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα: «Χριστός Ανέστη».

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία και στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο δήμο της Αθήνας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Κατάνυξη και στο Φανάρι, όπου εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία και έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην Ακουλουθία στον Αγ. Διονυσίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, από τη ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη, από το ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Κουτρουμάνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γ. Γρίβας. Επιπλέον, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και πλήθος πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε το Αναστάσιμο Φως στη Θεσσαλονίκη ενώ στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, το Ναύπλιο, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.



Ο Κάρολος Παπούλιας βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει σήμερα να μεταβεί στη B’ Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα, όπου θα ανταλλάξει ευχές με στρατευμένους και θα παρακαθίσει στο γεύμα που παρατίθεται από τον Διοικητή της Μοίρας.



Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης παρέμειναν στην Αθήνα.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε με την οικογένειά του την Αίγινα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: