28.4.12

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο Βενιζέλος...


Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Καρατζά επί της οδού Αιόλου στην Αθήνα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για... ένα «πλήρες Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», όπως το ονομάζουν στην Ιπποκράτους, με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να κάνει λόγο χθες από την Πάτρα για μία «ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εθνική πλατφόρμα συνεργασίας και υπέρβασης του μνημονίου».

Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα στα λεγόμενά του περί κυβέρνησης συνεργασίας και θέτοντας τις δικές του απαραίτητες προϋποθέσεις υπό το επιτακτικό ερώτημα «τι κυβέρνηση θα συγκροτηθεί» στις 7 Μαΐου. Θα επιμείνει στην ανάγκη πολιτικής νομιμοποίησής της με 50% συν ένα, με πολιτικό πρόσωπο στην πρωθυπουργία, με στόχο βεβαίως την «πρωτιά» του ΠΑΣΟΚ ώστε να έχει εκείνος πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και τη διαμόρφωση συμμαχιών. Ο κ. Βενιζέλος, θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για την Οικονομία, ρίχνοντας το βάρος στην ανάγκη ρευστότητας στην αγορά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και τελικά την πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα. Θα παρουσιάσει ακόμα τις θέσεις του για το πολιτικό σύστημα και το κράτος, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, με εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, εφόσον δεν επιτυγχάνεται συμφωνία των 3/5 της Βουλής και μείωση του ορίου ηλικίας του εκλέγεσθαι.

Θα μιλήσει ακόμα για τους τρόπους καταπολέμησης της ανεργίας -ιδιαιτέρως- των νέων, για τις διαρθρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και όχι μόνο. Θα παρουσιάσει τους άξονες της προτεινόμενης από το κόμμα του Αγροτικής Πολιτικής, όσο και της πολιτικής στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Άμυνας.

Το «παρών» στο Μέγαρο Καρατζά αναμένεται να δώσουν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς και πλήθος εκ των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες του λεκανοπεδίου Αττικής. Το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Κομοτηνή και αύριο το μεσημέρι θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Πολιτική και δη τους νέους αγρότες - με στόχο τις διεξόδους που θα επιτρέψουν την επάνοδο στην ύπαιθρο νέων ανθρώπων και την ενασχόλησή τους με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής αγροτικών προϊόντων- στην Λάρισα. Αύριο το βράδυ, θα μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στον προβλήτα Α΄ του λιμένα Θεσσαλονίκης, με το βλέμμα όμως στην αντίστοιχη συγκέντρωση της Αθήνας που προγραμματίζεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο Σύνταγμα. Εντωμεταξύ, στην «μάχη» επιστρατεύονται όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που από χθες ως την προσεχή Παρασκευή, προπαραμονή των εκλογών, «οργώνουν» κατόπιν σχετικής εντολής 29 μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: