11.4.12

Ντου στο σπίτι...

















Με παράλληλες έρευνες στο γραφείο του Άκη και στο σπίτι της κόρης του...

Το ένταλμα αφορά στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσω off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το... νεοκλασικό στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δηλαδή στοιχειοθετείται η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από αξιόπιστες δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ροή χρήματων από off shore εταιρείες σε λογαριασμούς του κ. Τσοχατζόπουλου με πηγή προέλευσης τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal η οποία έχει αποδειχθεί ότι έκανε παράνομες πληρωμές και δωροδοκούσε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρει το μεγάλο συμβόλαιο ναυπήγησης 4 υποβρυχίων τύπου 214 που ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε το 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές και για άλλα παρένθετα πρόσωπα που εμπλέκονται στις off shore με τις οποίες ταυτοποιήθηκε ότι συνδέεται ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Το ένταλμα διαβιβάστηκε για εκτέλεση στην αστυνομία και ο κ. Τσοχατζόπουλος αναζητούνταν στην οικία του στην Ακρόπολη όσο και στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Ομήρου.

Παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό του κ. Τσοχατζόπουλου γίνονταν στο σπίτι της κόρης του Αρετής. Εκτός από αστυνομικούς στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: