25.4.12

Αλβανικές προκλήσεις με στόχο την μειονότητα...


Νέα επεισόδια σε βάρος της ομογένειας στην Χειμάρρα...
Με σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμό Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων στις παραλίες της γύρω περιοχής, από την Επιθεώρηση Οικοδομών της Αλβανίας και τη νέα δημοτική αρχή.

Τα Τίρανα, εκμεταλλεύονται την... προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα κύμα διώξεων και απειλών, κυρίως κατά νέων ομογενών, που λόγω της κρίσης έχουν επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.......


Αρχές Απριλίου, η πολεοδομική υπηρεσία του δήμου Χειμάρρας απέστειλε 170 ειδοποιητήρια σε κατόχους αυθαίρετων κτισμάτων, με τα οποία τους ειδοποιούσε πως εντός δεκαημέρου θα έπρεπε να τα εκκενώσουν, γιατί θα ακολουθούσε η κατεδάφιση τους. Προτού λήξει η προθεσμία. έκαναν την εμφάνισή τους στην Χειμάρρα, μηχανήματα της Αλβανικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών καθώς και ένοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, που προχώρησαν στην κατεδάφιση κτισμάτων που ανήκαν και μόνο σε ομογενείς, και στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν ελαφρές κατασκευές για τουριστική χρήση, που είχαν κατασκευαστεί με σχετικές εγκρίσεις, σε δικά τους οικόπεδα.

Στη διάρκεια των κατεδαφίσεων, Αλβανοί αστυνομικοί με πολιτικά, εισέβαλαν σε μαγαζί Χειμαρριώτη και με την χρήση όπλων βιαιοπράγησαν εναντίων τεσσάρων ομογενών, τραυματίζοντας τους σοβαρά με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

«Το αλβανικό κράτος, εξάντλησε την αυστηρότητα του τους ντόπιους Ελληνικής καταγωγής κατοίκους το αλβανικό κράτος εξάντλησε την αυστηρότητά του, προκλητικά κτίρια με σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και ως προς την ιδιοκτησία και ως προς τους όρους δόμησης έμειναν άθικτα, και αφορά κυρίως γνωστούς μεγαλοκατασκευαστές» δήλωσε στο ΘΕΜΑ το μέλος της Ένωσης Χειμαρριωτών Φρέντυς Μπελέρης, αποκαλύπτοντας πως επικεφαλής τη; Αλβανικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών, είναι ο Γκαζμέντ Οσμάνι, στέλεχος του κόμματος PDIU των Τσάμηδων που έχει εντείνει τη δράση του κατά των Βορειοηπειρωτών.






Ήδη ο Βασίλης Μπολάνος, πρόεδρος του κόμματος ΟΜΟΝΟΙΑ που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, κατήγγειλε στον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ, τις αλβανικές αυθαιρεσίες, κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές» κατεδαφίσεις κτισμάτων που ανήκουν σε Έλληνες, καθώς και για δράση οπλισμένων παραστρατιωτικών ομάδων, που επιτίθενται σε όσους αντιδρούν.

«Ως ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράσαμε την ανησυχία μας για την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή και είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να απομακρύνει αμέσως τις δυνάμεις απ’ την επιχείρηση. Καλούμε επίσης τον διεθνή παράγοντα να στρέψει άλλη μια φορά το βλέμμα του σ’ αυτή την επιλεκτική στοχοποίηση εις βάρος των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής» δήλωσε στο ΘΕΜΑ ο κ.Μπολάνος. Από την πλευρά του, ο βορειοηπειρώτης υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ κ.Αλέξανδρος Αναγνώστης, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών. «Όλως περιέργως ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο φόρτε της η εκλογική αναμέτρηση, στην Χειμάρρα αναλαμβάνεται και κορυφώνεται η εκστρατεία κατεδάφισης κτισμάτων γηγενών κατοίκων μόλις 10 μέρες μετά την αποστολή των 170 ειδοποιητηρίων απ’ το αλβανικό κράτος. Τσάπες, σφυριά και μπουλντόζες έκαναν συντρίμμια και σκόνη το μόχθο και τον ιδρώτα μιας ζωής αρκετών συμπατριωτών, ενώ ένστολοι της «επιχείρησης κατεδάφισης» βιαιοπράγησαν ακόμη και με την απειλή όπλων κατά «ανυπάκουων» πολιτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ.Αναγνώστης...

www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: