10.4.12

Ραγκούσης–Παπακωνσταντίνου εκτός;...


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε χθες βράδυ στην Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ έντονος είναι ο Προβληματισμός για ... την «κοιλιά» που παρατηρείται στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τη δυστοκία στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

«Για τις υποψηφιότητές τους θα το δούμε στο Πολιτικό και Εθνικό Συμβούλιο» φέρεται να είπε κατά τη συνεδρίαση της άτυπης ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους οποίους συνάντησε κατ’ ιδίαν και με πρωτοβουλία του το μεσημέρι χθες.

Η πλειοψηφία των παρόντων, άλλωστε, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση κυρίως, αλλά και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου - μεταξύ αυτών σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.

Ειδικά ο Γ. Ραγκούσης έχει ενοχλήσει ιδιαιτέρως με τη στάση του στο θέμα της οικονομικής επιχορήγησης των κομμάτων, καθώς κατηγορείται ότι ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε ευθύνες για την κατάρρευση των οικονομικών του κόμματος, ενώ ως υπουργός Εσωτερικών δεν έκανε τίποτα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Κατηγορείται ακόμα ότι με την όλη στάση του επιδιώκει την ηρωική έξοδο από τα ψηφοδέλτια - έστω και αν οι κατηγορίες αποφεύγουν αναφορές στην «ταμπακιέρα» που είναι η σοβαρότατη υπόθεση των οικονομικών των κομμάτων.

Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, πάντως, τα πράγματα είναι ευκολότερα, σε περίπτωση όμως που συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και εναρμονίσει σε μεγάλο βαθμό το λόγο του με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ!

Η μάχη της Β΄ Αθηνών

Η είσοδος του Δημήτρη Ρέππα στη Β΄ Αθηνών , όπου στην καλύτερη γι΄ αυτό περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει έξι (!) βουλευτές, καθιστά ακόμα πιο έντονη την αντιπαράθεση άλλων υποψηφίων με τον Γιάννη Ραγκούση, που επίσης θα κατέβει στην ίδια περιφέρεια, ενώ η συμμετοχή της Μιλένας Αποστολάκη πυροδοτεί επιπλέον τις αντιπαραθέσεις. Και στην Α΄ Αθηνών - ίσως κυρίως και στη Β΄ Αθηνών - η συγκρότηση των ψηφοδελτίων αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση, λόγω της απροθυμίας ακόμα και μεσαίων κομματικών στελεχών να συμμετάσχουν.

Τρόμος από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε την απόφασή του να είναι υποψήφιος στην Αττική, θέλοντας να στηρίξει κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που έκανε αίτηση να είναι υποψήφιος στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει πως θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, την Β΄ Αθηνών ή την Αχαΐα, προκαλώντας τρόμο στους υποψήφιους βουλευτές της Αθήνας, ακόμα και αν κάποιοι εξ αυτών είναι κορυφαία στελέχη, αφού θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός Βουλής.

Χειμωνάς στην Α΄…

Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς μαζί με τον Γιάννη Μητσό θα είναι, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, δυο από τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών.

Και η Άννα Παπαδημητρίου;

Ο Ευ. Βενιζέλος στην Α΄Αθηνών επιθυμεί ως υποψήφια και την αντιπεριφερειάρχη Άννα Παπαδημητρίου, κόρη του Δημήτρη Τσάτσου και σύζυγο του αείμνηστου συνταγματολόγου Γιώργου Παπαδημητρίου.

Χρ. Βερελής στην Αιτωλοακαρνανία

Ο Χρίστος Βερελής θα είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που αποτρέπει υποψηφιότητα του πρώην νομάρχη Θύμιου Σώκου. Στην Αιτωλοακαρνανία, επίσης, θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ζουρνατζής στη Δράμα

Ο πρώην νομάρχης Λάζαρος Ζουρνατζής θα είναι υποψήφιος στη Δράμα. Θα πλαισιώσει Χρήστο Αηδόνη και Χαρά Κεφαλίδου. Αξίζει να σημειωθεί πως άλλος υποψήφιος στο συγκεκριμένο νομό δεν βρέθηκε!
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: